Saturday, June 29, 2013

Tuline jäätis

See on lihtsalt üks järjekordne lemmik. Nii lihtne ja kindlasti paljud teist teinud, aga kes ei ole kindlasti tehke. Super hea! Kuigi see sobib rohkem mõnusaid külmi õhtuid soojendama, avastasin ma selle lemmiku enda jaoks kevadel ja sobib ka mõnusaks ja õdusaks olemiseks praegu. Vahukommide sulades tekib peale selline mõnus kreemine pehme kiht.. Minu arust täpselt nagu tuline jäätis:P Heureka või mis iganes see sõna, et uus leiutis. Tegelikult kindalsti paljud teist seda nunnut lasteraamatut lugenud ka- "Tuline jäätis"! :)Mõnus aeg endale! :) Seda saab muidugi jälle igaüks teha nii nagu soovib, aga minu klassikalemmikud siis:P

Ühele

Vaja läheb:
tassike piima
2 tl kakaod(orginaali soovitatavalt, kakaojoogid pole ikka õiged asjad)
pool tl suhkurt
4 vahukommi
peale sobib nt lisada kookost ja maasikaid (alguses ei pannud midagi peale ja seekord nüüd katsetasin neid, mis teevad minu arust asja suvisemaks ja mõnusamaks:P)

Keetke piim. Lisage kakao ja suhkur. Segage. Valage kruusi ja kohe vahukommid peale. Kaunistuseks ja maitseks võib siis hiljem lisada, kui vahukommid juba rohkem sulanud, kookost või maasikaid nt. Vahukommide sulades tekib peale selline mõnus kreemine pehme kiht.. Minu arust täpselt nagu tuline jäätis:P 

Wednesday, June 26, 2013

Caesari salat

Üks mõnus ja minu vaieldamatute lemmikute hulka kuulub:) See on selline retsept, kuhu igaüks paneb täpselt ise asju, mida tahab lisada ja seda rohkem, mis maitseb:) Antud retsept on kuuele.


Vaja läheb:
kaks karpi salatit
2 keskmist porgandit
40 g kõvat juustu(parmesani)
18 kirsstomatit
700g kanafileed
9 röstsaia viilu
12 maasikat
1pudel caesari salati kastet

Lõika kanfilee kuubikuteks. Prae pannil broilerimaitseainega või lihtsalt soola, pipraga. Rösti saiad ja lõika kuubikuteks. Riivi juust ja porgand. Poolita maasikad ja kirsstomatid. Taldrikule kõigepealt salatilehed, siis kana, kirsstomatid, porgand, juust, saiakuubikud. Peale vala kastet ning kaunista paari maasikaga. Lihtsalt super heaaa!:)