Sunday, April 13, 2014

Martsipanikattega tort

Kodus oli jälle suur sünnipäevade aeg ning otsustasin, et tahan ka ära proovida selle imeilusa martsipanikattega tordi. Esimene selline tort, niiet tulemusega ikka väga rahul! Ilus, rõõmus kevadine tordikene sai. Ja selle tegemine tõesti imelihtne ka! Tort veidi läigib, kuna pilt tehtud kohe kui valmis sai, siis oli veega pealt katteks tehtud, sest no kes ikka hiljem sellest pilti jõudis teha :) Niiet kindlasti proovige ka ja unustage poetordid! ;) Mina hakkan neid küll väga tihti tegema, sest meil suurepärane martsipanipood T ü ril, kus saab kõike vajalikku, kahju kohe, et enne pole seda kasutanud.


Vaja läheb:
2 biskviitpõhja
3 spl mustsõstramoosi
1 toru maasikakohupiimapastat
300 g martsipani
immutamiseks apelsinimahla
kaunistuseks viinamarju ja martsipanikujukesi

Võikreem:
75 g tuhsuhkrut
100 g kondenspiima
125 g võid

Kõige pealt soovitan valmistada võikreemi. Enne hoidke võid ja kondenspiima kindlasti toatemperatuuril. Kõigepealt vahustage siis või, lisage sõeludes tuhksuhkur ning viimasena kondenspiim. Ja valmis see kreem ongi, sobib imehästi erinevate kookide peale.
Nii nüüd võtke biskviitpõhjad, tehke mõlemad pooleks. Võtke üks biskviitpõhja poolik, asetage serveerimisnõule, immutage apelsinimahlaga, peale pange pool kohupiimapastat. Seejärel asetage peale järgmine biskviitpõhi, jällegi immutage, pange mustsõstramoosi ning võtke järgmine biskviitpõhi. Jällegi immutage ning pange ülejäänud kohupiimapasta peale. Seejärel pangegi viimane biskviitpõhi ja määrige peale võikreem, ka ääred määrige. Seejärel rullige martsipanimass- selleks soovitan kindlasti kasutada plastmassrulli ning tuhksuhkurt nn jahu asemel vi võib ka kahe küpsetuspaberi vahel. Oleneb kui kõva see on, siis tasub enne ka mudida seda üksjagu, et üldse rullida saaks. Kui ilusti rullitud asetage tordile ja need ääred, mis üle jääavad lõigake ära ja pistke suhu ;) Selleks, et martsipanikujukesi peale kinnitada paremini, siis kastke sõrmed vette ning siluge seda märjade sõrmedega, see vesi on liimi eest ja kujundid jäävad hästi kinni. Selleks, et alumised ääred paremini jääksid, kasutasin viinamarjapoolikuid, mis jäid võikreemi külge päris hästi. Igatahes imeilus ja tegelikult lihtne tort, niiet edu katsetamisel!