Tuesday, August 12, 2014

Piparmündi šokolaadi-toorjuustukook

Välismaa kokasaates nägin ühte mündist šokolaadikoogi retsepti ja siis mõtlesin, et tuleb ikka see combo ära proovida.Üllatus oli minu jaoks aga see, et sellise combo retsepte eriti eesti keeles ei leidugi. Nii läksingi ikka välismaa rada ning leidsin hoopis toorjuustul põhineva. Kes mind teab, see saab aru, sest ma ikka toorjuustukookide fänn :) Mitmeid nädalaid lükkasin selle tegemist edasi ka, aga siis kui lõpuks tegin, siis oli wauawiiwau, ülilihtne teha ning päris kompu tuli välja ;) See tuli selline mahedam, kuna piparmündiessentsi asendasin värske piparmündiga ning purustatud piparmündikommidega. Kõik, kes šokolaadi ja piparmündi kombinatsiooni armastavad, siis olgu pühendatud see teile! Head katsetamist! :)

Vaja läheb:
Šokolaadi koogipõhja jaoks:
3 munakollast
65 g suhkurt
3 munavalget
60 g jahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
20 g kakaod
40g sulatatud võid
20 ml piima

Mündise toorjuustukoogikate:
250g toorjuustu
45g suhkurt
3 muna
50g vahukoort
1 1/2 tl piparmündiessentsi või võib asendada hakitud värske piparmündi ja purustatud piparmündikommidega
kaunistuseks purustatud piparmündikomme ja piparmündilehti

Šokolaadipõhja valmistamine. Pane ahi 180 kraadi peale soojenema. Vahusta munakollased 30 grammi suhkruga, lisa juurde jahu, kakao, piim ja sulatatud või. Teises kausis vahusta munavalged 35 grammi suhkruga kõvaks vahuks. Sega munavalgetele juurde munakollaste segu, sega väga õrnalt alt üles. Kindlasti ära mikserda või klopi, muidu ei tule taignast midagi välja! Vala taigen ümmargusse lahtikäivasse vormi, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga vooderdatud. Küpseta ahjus 20-25 minutit. Tõsta jahtuma, aga ära võta vormi ümber ära!
Katte valmistamine. Vahusta toasoe toorjuust ja suhkur. Lisa toorjuustule ühe kaupa muna ja mikserda. Lisa vahukoor ja piparmündiessents. Mina siis panin piparmündiessentsi asemel peotäie imeväiksekes hakitud värsket piparmünti ja kolm purustatud piparmündilutsukat (kolm purustatud kommi jätsin peale kaunistuseks). Vala jahtunud šokolaadikoogipõhjale toorjuustusegu ning küpseta ahjus 35-40 minutit veevannil 160 kraadi juures(kindlasti veevannil, muidu läheb kärssama!). Enne vormi ümbrise eemaldamist lase jahtuda ning enne serveerimist lase seista külmakapis. Serveerimisel kasuta tuhksuhkurt, purustatud piparmündikomme ja piparmündilehti.