Sunday, September 27, 2015

Tortillapõhjadel pitsad

 Vot selle idee sain ühelt neiult, kes postitas ka tortillapõhjal tehtud pitsast pildi peale trennis käiku. Muidugi tema oma oli hoopis teine, aga ma lihtsalt haarasin kinni sellest ideest. Imelihtne ja kiire valmistada. Kui teha täisteratortilladega siis no isegi tervislik  ju :) Ideaalselt sobib sünnipäevalauale, suupistena sõpradega õhtu veetmiseks või tõesti miks mitte peale tööd/trenni kiireks kõhutäiteks. Olenebki ju lihtsalt, mida  ja kui palju sinna peale keegi soovib panna ;) Ma ei panegi siia retsepti kui palju miskit, vaid lihtsalt kirjutangi, mida mina peale panin. Laske oma fantaasial lennata! (Y)

Vaja läheb:
(täistera)tortillasid
tomatipastat oliividega
kirsstomateid
punast sibulat
kalkunisinki
marineeritud kurki
paprikat
riivjuustu
pitsamaitseaine

Panna ahi eelsoojenema umbes 180 kraadi juurde. Ja polegi muud kui tortillad ahjuplaadile, tomatipastaga ära määrida ja peale panna just seda mida hing ihaldab ;) Ahjus hoidsin mina seda täpselt nii kaua kuni juust oli pealt sulanud ehk siis umbes 10minutit ja supertoit ready! :)

Õuna-banaani-kaeramuffinid

Oi issver sussver kui head muffinid need on! Absoluutselt imelised! Oleks keegi mulle öelnud, et nisujahuta saab ka nii maitsvaid asju teha! (Y) Suurepärased muffinid, mis sulavad suus soojalt süües külma piimaga või miks mitte ka külmast peast.

Vaja läheb:
2dl kaerakliisid
1dl kaerahelbeid
50g kookosrasva
2muna
2banaani
2 kesmise suurusega õuna
1,5dl maitsestamata jogurtit
1dl rosinaid
1tl kaneeli
1tl soodat
mett

Purusta banaanid kahvliga pudruks ja tükelda õun väikesteks kuubikuteks.
Sega sooda, kaerakliid ja -helbed ning kaneel. Klopi munad suhkruga lahti ja vala jahusugule. Lisa tainale ka sulatatud või, maitsestamata jogurt, rosinad ja puuviljad. Vooderda muffinipann paberist vormidega ja tõsta tainas vormidesse.
Küpsesta pätsikesi 200 kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni muffinid on pealt kuldpruunid. Peale määri mett.

Imeline šokolaaditort!


Hallelluuja! No reaalselt see on kõige parem šokolaaditort, mida ma kunagi söönud olen! Ma jumaldan sarapuupähkleid, kookost ja šokolaadi. Selles tordis on kõik need komponendid. Seda torti on imelihtne teha, aga no reaalselt see viib keele alla! Kindlasti minu lemmik pikaks-pikaks ajaks! ;)

Vaja läheb:

Põhi:
200g sarapuupähkleid
75g kuivatatud datleid
50g toasooja võid

Täidis:
1 purk(400ml) kookospiima
150g kuivatatud datleid
2tl kookosrasva
50g toorkakaod

Purusta pähklid ja datlid saumikseriga peeneks puruks. Sega kõik koos võiga kokku ja suru lahtikäiva koogivormi põhja ja pisut ka äärtele.
Täidise valmistamiseks pane kolm esimest komponenti kaussi ja püreesta seni, kuni datlid on korralikult kookosmassiga segamini. Seejärel lisa lusikaga segades juurde kakao. Vala tainas vormi ja aseta vähemalt kolmeks tunniks külmkappi tahenema.