Monday, October 8, 2012

Pähkli-rosina keeks

See on üks väga lihtne ja maitsev pähkli rosina keeks, aga pähklite ja rosinate asemel võib igaüks lisada ise sobilikke lisandeid, kas marju vms.

Vaja läheb:
200 g vōid vōi margariini

3 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

3 muna

4 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 dl rōōska koort vōi piima

2½ sl kakaopulbrit
pakk pähklite ja rosinatesegu



VORMI MÄÄRIMISEKS:

vōi

riivsai

Valmistamine:

Sega või, suhkur ja vanillisuhkur valgeks vahuks. Lisa munad ükshaaval, sega , siis jahu, küpsetuspulber ja koor. Sega korralikult et ei jääks klimpi. Lisa kakao ja pähklite ja rosinatesgu. Võta küpsetusvorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Täida vorm taignaga. Küpseta 185 C juures, 60 minutit või kuni kook kekselt puutikuga proovides läbiküpsenud. Lase koogil veidi jahtuda ja tõsta siis vormist välja ning lase jahtuda rätiku all.

No comments:

Post a Comment