Sunday, March 3, 2013

Lihtne mustikakook

Üks väga mõnus ja vitamiine andev koogikene:) Niii lihtne, et igaüks saab hakkama ja aega ei nõua ka üldse palju, super! :) 

Põhi:
2muna
1,5 dk suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 dl kuuma vett
1 dl jahu
1dl kaerahelbeid
1,5 tl küpsetuspulbrit

Katteks:
6dl mustikaid
paar lusikatäit suhkurt

Vahusta toasoojad munad suhkru ja vanillsuhkruga heledaks tihedaks vahuks. Sega kuivad ained omavahel ning lisa vähehaaval munavahu hulka vaheldumisi kuuma veega. Sega ühtlaseks taignaks, kalla see pehme margariiniga määritud madalasse pirukavormi. Küpseta 200kraadi juures 10-15 minutit ehk peaaegu küpseks. Võta vorm ahjust välja, kalla peale toas seisnud mustikad ning raputa suhkruga üle. Pane uuesti ahju ja hoia seal veel 10min ehk kuni marjad on läbinisti kuumad ja küpsed. Serveeri soovikorral koos vahukoore või vaniljejäätisega. Võid jätta suhkru ahjupanemisel mustikate peale panemata ning raputa ahjust tulnud koogile 3lusikat pruunisuhkurt, mis annab lisaks magususele ka mõnusat aroomi ja head maitset.

Kodune marjarullbiskviit

Üks väga mõnus, mahlane rullbiskviit. Sai elus esimest korda rullbiskviiti tehtud ja sp ka veidike laialivajunud, aga maitse oli ikkagi suurepärane!:) Pilt tehtud telefoniga, sest viimasel hetkel suures söömishoos tuli meelde :) 
Kerge teha, imemaitsev- mida veel tahta? :) 





Taigen:

5muna
2dl suhkurt
2dl kartulijahu
1tl küpsetuspulbrit
Täidis:2dl vahukoort
300g maasikaid
3sl suhkurt
2tl vanillisuhkurt

Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks ja lisa sõeludes kartulijahu ja küpsetuspulber. Küpseta biskviittaignast plaat, 200kraadi juures tsirka 10minutit(kuni pealt kuldne). Seejärel keera see koos paberiga tihedalt rull. Täidiseks vahusta vahukoor vanillisuhkruga tihedaks vahuks. Keera jahtunud biskviit lahti, kata vahukoorega, jättes servad paari sentimeetrilaiuselt katmata. Lõika maasikad pikuti viiludeks(või kasuta vaarikaid, mustikaid või muid marju), lao ühtlaselt koore peale ja raputa suhkruga üle. Keera biskviit rulli, paki tihedalt paberisse ja aseta, liitekoht allpool, paariks tunniks külmkappi.

Kana lavašširullid

Väga lihtsad ja ülimaitsvad. Viimasel ajal meie pere sünnipäevalaual. Sest nende tegemiseks niii palju erinevaid võimalusi ja maitselt nii head:) ! Igaüks tehku täpselt sellise täidisega nagu ise tahab. Mõnus vahepala või peoroog, miks mitte ;) 

Vaja läheb:
1lavašš
1 paprika
1 lehtsalati pott
150g merevaiku
50g riivjuustu
5spl majoneesi
pool kurki
300g kana
1spl karrit

Kõigepealt tükelda kana väikesteks tükkideks ja prae maitsestades karriga. Seejärel laota lauale lavašš, määri merevaiguga, laota peale lehtsalat, seejärel kurgi ja paprikakuubikud, siis riputa riivjuust ja pane väiksed sutsakud majoneesi. Viimasena pane kana ja keera rulli. Mida tugevalt keerata seda mahlasem jääb, pnage fooliumisse või toidukilesse ja laske paar tundi enne serveerimist seista külmkapis.