Tuesday, May 7, 2013

Vürtsikas krevetipasta

See oli üks roogadest mu vanaisa 75ndal juubelil ja tegin seda esimest korda. Krevette toidus kasutasin ka elus esimest korda, sest pole raatsind neid kunagi osta ja olen arvanud, et nende tegemine megakeeruline, aga üldse mitte! :) Sellest saab kindlasti üks roog, mida kavatsen teha veel ja veel ning näiteks krevetid asendad singi, kana vms, sest see lihtsalt megahea retsept nagu! Päriselt proovige, võib tunduda igav, raske vms retsept, aga tõesti see nagu megahea maitse ja lihtne teha!;) See ports on arvestatud kuuele kuni kaheksale inimesele.

Vaja läheb: 
200g kooritud krevette
3-4 küüslauguküünt
1 punane paprika
1 kollane paprika
1 (konserv)tšillikaun
2 pakki spiraalpastat
200ml rõõska koort
soola, pipart, basiilikut

Sulata krevetid. Keeda pasta vastavalt pakendiõpetusele. Viiluta paprika, tükelda küüslauk. Lõika tšilli pooleks, eemalda seemned ja tükelda peeneks. Kuumuta pannil veidi õli, lisa viilutatud paprika, kuumuta paar minutit.Vala juurde kurnatud pastale(või vastupidi, kui pole suurt panni), sega läbi, lisa rõõsk koor, kuumuta paar minutit, maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Tõsta pasta kaussi, vaagnale või kasvõi ahjuplaadile. Kuumuta pannil õli, lisa tükeldatud küüslauk ja tšilli ning krevetid. Kuumuta kergelt läbi ja vala pastale.

Marja-purukook

Terekest, panen siis täna üle pikapika aja paar retsepti siia ka. Vabandust tõesti, aga vahepeal suutis mu arvuti katki minna ja nüüd väga raske postitusi teha, pluss vanad lemmikud siiani menüüs ja käsil praegu eksamid ning kokkan vähem, aga loodan, et proovite neid retseptikesi ka ;)
See on selline kook, mis tõepoolest tunde järgi puhtalt.

Taigen:
3muna
pool klaasi suhkurt
pool klaasi piima
jahu 1,5- 2 klaasi, et jääks just parajalt paks taigen
1,5 tl küpsetuspulbrit
Puru:pool klaasi suhkurt
75g võid
ja nii palju jahu, et jääks selline mõnus puru :)
Peale:500grammi hapusid marju(mina kasutasin näiteks punaseid sõstraid ja maasikaid pooleks, et poleks liiga hapu)

Kõige pealt vahusta suhkur munaga. Lisa piim ja sega. Seejärel pane küpsetuspulber ja jahu ning sega hästi taignaks, vaata, et jääks selline siidine mõnus taigen, mitte tükkidega. Vala küpsetuspaberiga plaadile. Peale puista marjad või siis ka näiteks hapud õunad. Ja kõige peale raputage puru. Küpsetage eelsoojendatud 220kraadises ahjus, kuni kook on pealt kuldpruun. Serveerige soojalt ja tassi külma piimaga-kõige parem!;)