Tuesday, May 7, 2013

Marja-purukook

Terekest, panen siis täna üle pikapika aja paar retsepti siia ka. Vabandust tõesti, aga vahepeal suutis mu arvuti katki minna ja nüüd väga raske postitusi teha, pluss vanad lemmikud siiani menüüs ja käsil praegu eksamid ning kokkan vähem, aga loodan, et proovite neid retseptikesi ka ;)
See on selline kook, mis tõepoolest tunde järgi puhtalt.

Taigen:
3muna
pool klaasi suhkurt
pool klaasi piima
jahu 1,5- 2 klaasi, et jääks just parajalt paks taigen
1,5 tl küpsetuspulbrit
Puru:pool klaasi suhkurt
75g võid
ja nii palju jahu, et jääks selline mõnus puru :)
Peale:500grammi hapusid marju(mina kasutasin näiteks punaseid sõstraid ja maasikaid pooleks, et poleks liiga hapu)

Kõige pealt vahusta suhkur munaga. Lisa piim ja sega. Seejärel pane küpsetuspulber ja jahu ning sega hästi taignaks, vaata, et jääks selline siidine mõnus taigen, mitte tükkidega. Vala küpsetuspaberiga plaadile. Peale puista marjad või siis ka näiteks hapud õunad. Ja kõige peale raputage puru. Küpsetage eelsoojendatud 220kraadises ahjus, kuni kook on pealt kuldpruun. Serveerige soojalt ja tassi külma piimaga-kõige parem!;)





2 comments:

  1. Katsetasin ka ära siis selle. Täiesti 100% retsepti ei järginud kuna ei viitsinud poodi minna. Aga kasutasin mustsõstra moosi ja õunu. Puru sisse panin häästi natukene kaneeli õunte tõttu. Superhea kook on ja eriti kui süüa nats jahtunult vahukoorega. Oinamnam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii armas! Super tore, et proovisid ja veel toredam kui meeldis;) Ma olen meelitatud, et keegi üldse viitsis proovida :)

      Delete