Saturday, July 23, 2016

Läätsevahvlid

Tänu tervislikumale elustiilile otsin pidevalt uusi põnevaid lahendusi, kuidas kooke küpsetada. Lisaks püüan üha rohkem ka just läätsesid enda toidulauale nn sisse smuugeldada ja ära peita. Mingi hetk torgatas pähe aga jube vahvliisu ja kuskilt tuli idee, et aga kas läätsedest ei saaks teha. Googeldasin ja ühe ainukese retsepti ma inglise keeles siis leidsin, mida edasi arendasin :) Lõpuks võtsin end käsile ja tegin need ära. Ma olin ise ka sada prossa kindel, et küllap need jäävad kas nätsked või mingi spetsiifiline kõrvalmaitse juures, aga päriselt ei kumbagi! Mõnusalt krõbedad vahvlid! See retsept jääb nüüd asendama kindlasti meie pere tavalist klassikalist vahvlitaigent! Proovige ja te ei kahtse! ;) 

Vaja läheb: 
1 väike purk konservläätsesid
2 tassi kaerakliisid
1 tass täisteranisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tassi kookospalmi suhkrut
1/4 tl soola
(soovi korral üks muna, aga ei pea)
4 tassi vett
1/4 tassi oliiviõli

Saumikserda läätsed püreeks. Eraldi kausis sega omavahel kuivained. Lisa läätsepüreele muna ja kuivained ning sega. Viimasena lisa vesi ja oliivõli. Alguses võib tunduda väga vedel taigen, aga kaerakliide tõttu läheb taigen peale veidike seismist väga korralikult paksuks. Ja seejärel mis muud kui küpsetamine alaku! ;) 
Ülimaitsvad ja megakrõbedad vahvlid! :P

Kreeka salat

Hei-hei! :) Olen selle blogikese ikka täiesti unarusse jätnud. Mitte, et ma enam ei kokkaks ja ei katsetaks.. kaugel sellest, aina rohkem! ;) Lihtsalt elus on olnud ikka väga-väga kiire periood. Nüüd hakkab aga uutmoodi elu ka juba tasapisi rutiini loksuma, niiet eks ma püüan siis edaspidi siia ikka ka oma katsetusi kirja panna. Alustuseks üks suvine amps. Kerge ja lihtne teha, niiet praeguseks suviseks ajaks super. Kindlasti paljud teist eelistavad ka suvel kergemat kraami. 
Alles tulin puhkuselt Kreetast ka ja no seal oli Kreeka salat ikka A&O. Seda söödi ju lõputult ja vahet pole mis aeg. Eestis pole mina kunagi sellest vaimustuses olnud, aga nüüd harjusin täitsa ära. Muidugi ka see varieerub ja erinevad kokad panevad erinevaid asju sisse. Mina tegin aga sellise lihtsa ja koduse, mille sarnast sain süüa ühes perekohvikus :) Paljud lisavad näiteks jääsalatit ja muid komponente panevad kordades vähem, aga no mina eriti salatilehte närida ei armasta, parem muud värsket kraami :D Täpselt koguseid ka ei pane, igaüks ise teab, mida eelistab rohkem või vähem. 

Minul läks siis vaja:
Kurki
Tomatit
Paprikat
Fetat
Oliive (kivideta)
Punast sibulat
Tilli
Oliiviõli
Soola, pipart

Tükelda kõik tükeldamist vajavad komponendid. Lisa feta ja oliivid. Maitsesta soola ja pipraga ning vala üle kvaliteetse oliiviõliga (mina kasutasin näiteks basiiliku maitselist oliiviõli, et veel paremat maitset saada). Head isu!
Üks hää toit suveks! :)