Saturday, July 23, 2016

Läätsevahvlid

Tänu tervislikumale elustiilile otsin pidevalt uusi põnevaid lahendusi, kuidas kooke küpsetada. Lisaks püüan üha rohkem ka just läätsesid enda toidulauale nn sisse smuugeldada ja ära peita. Mingi hetk torgatas pähe aga jube vahvliisu ja kuskilt tuli idee, et aga kas läätsedest ei saaks teha. Googeldasin ja ühe ainukese retsepti ma inglise keeles siis leidsin, mida edasi arendasin :) Lõpuks võtsin end käsile ja tegin need ära. Ma olin ise ka sada prossa kindel, et küllap need jäävad kas nätsked või mingi spetsiifiline kõrvalmaitse juures, aga päriselt ei kumbagi! Mõnusalt krõbedad vahvlid! See retsept jääb nüüd asendama kindlasti meie pere tavalist klassikalist vahvlitaigent! Proovige ja te ei kahtse! ;) 

Vaja läheb: 
1 väike purk konservläätsesid
2 tassi kaerakliisid
1 tass täisteranisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
3 tassi kookospalmi suhkrut
1/4 tl soola
(soovi korral üks muna, aga ei pea)
4 tassi vett
1/4 tassi oliiviõli

Saumikserda läätsed püreeks. Eraldi kausis sega omavahel kuivained. Lisa läätsepüreele muna ja kuivained ning sega. Viimasena lisa vesi ja oliivõli. Alguses võib tunduda väga vedel taigen, aga kaerakliide tõttu läheb taigen peale veidike seismist väga korralikult paksuks. Ja seejärel mis muud kui küpsetamine alaku! ;) 
Ülimaitsvad ja megakrõbedad vahvlid! :P

No comments:

Post a Comment