Sunday, December 4, 2016

Astelpaju-õunamoos

Tervitus!
Pole väga pikalt siia blogisse "ära eksinud". Püüan nüüd end natuke parandada. Alustaks ühe õunamoosiga. Mooside hooaeg ammu möödas, samuti ka õunauputus.. aga äkki kellelgi veel keldris on ning tahabki teha ühe armsa isetehtud kingituse kellelegi jõuludeks ;) Muidugi võib ka lihtsalt järgmine aasta seda supermoosi proovida;) Üks uus hitt meie peres kindlasti ja varsti juba sügise alguses tehtud varud otsakorral :) 
Asume siis asja kallale. Astelpaju marjadega tihti ei ole priisata. Need, kas jube kallid või lihtsalt ebamugav korjata. Kuna aga jumaldan astelpajumoosi, siis õunaga tahtsin proovida. Õun annabki lihtsalt põhimõtteliselt ainult massi, astelpajumoosi natuke mahedam variant nii. Lihtsalt vapustav moos! Astelpaju annab imeilusa värvi ja astelpajuseemned jätavad kelmikaks täpiliseks moosi. Mõelge veel milline tervisepomm ka ;) Kes kui haput soovib, sellega saab mängida. Mina tegin u 1/5-le vahekorras. Ehk 1liiter astelpajumarju ja 5liitrit õunu.

Vaja läheb:
1l astelpaju marju
5l õunu
1,5 kg moosisuhkrut

Pese astelpaju marjad, kalla kuuma vett peale, aja keema. Edasi kuumuta nõrgal tulel, kuni marjad on katki. Siis puista suhkur, sega ja kuumuta seni, kuni suhkur sulanud.
Pese õunad, koori, lõika tükkideks, vala astelpaju marjadega ühte potti. Keeda, kuni õunatükid on muutunud läbipaistvaks. Püreesta saumikseriga ühtlaseks massiks. Vala moos purkidesse ning sule purgid tugevalt.

No comments:

Post a Comment