Tuesday, December 6, 2016

Kinoatort

Oijah, selle tordikese tegin endale sünnipäevaks. Minu sünipäev on augustis, seega see näitab juba kui kaua pole mul olnud mahti siia korralikult postitada :D Püüan nüüd rohkem aktiivne olla, sest tegelikult on väga palju asju, mida katsetan, aga tihti jääb lihtsalt pilt tegemata või kuskile ootama oma aega, et panen üles, aga sinna ta jääb. 
Igatahes, antud tordi juurde tulles siis. Mina tavalist nisujahu ei kasuta enam üldse, aga enamasti isegi muidu üritan asendada jahu nn mingi muu massiga. Kinoa avastasin enda jaoks tänu treenerile ja see tõesti meeldib mulle väga-väga. Põhiliselt pistan seda salatisse, aga kui nägin seda retsepti, siis teadsin, et pean oma sünnipäevaks selle tegema. See tort on lihtsalt mina läbi ja lõhki :) Tuunisin seda veel natuke, sest jumaldan kohupiima ja no peale panin ka seda, mis tol hetkel kutsus. Proovige ja te ei kahetse! Külalised ka kiitsid läbi ja lõhki, et nii põnev ja väga mahlane :)

Vaja läheb:

Põhi:
2dl kinoad
1,5dl kookospiima
4muna
1tl vanilliessentsi
125g kookosõli
3dl kookospalmisuhkrut
2,5dl kakaopulbirt
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soodat
0,5tl soola

Glasuur:
4dl vahukoort
200g tumedat küpsetusšokolaadi
200g ricotta kohupiima
Kaunistamiseks: 
vaarikaid
sõstraid
kookoshelbeid

Alusta koogi valmistamist glasuurist. Selleks tükelda šokolaad klaaskaussi ning kuumuta väikeses potis koor, ära lase sel keema tõusta. Vala kuum koor šokolaaditükkidele, lase 5minutit seista ja sega glasuur ühtlaseks, lisa kohupiim ja sega. Aseta glasuur 2-3 tunniks külmkappi tahenema.
Järgmiseks valmista koogipõhi. Keeda kinoa vastavalt pakendil toodud juhistele ning jahuta kiiresti. Määri 20cm läbimõõduga lahtikäiv ümmargune koogivorm rasvainega ja vooderda seejärel küpsetuspaberiga. Kuumuta ahi 175kraadini. Taina valmistamiseks klopi lahti munad, lisa kookospiim, vanilliessents. Seejärel lisa kinoa ja vedel kookosõli ning sega kõik korralikult läbi. Teises kausis sega omavahel kuivained ning lisa need kinoamassile. Kalla tainas koogivormi, silu pealt siledaks ja küpseta ahjus umbes 50 minutit. Kontrolli koogipõhja küpsust, torgates puutiku keskele. Kui tikk jääb puhtaks, on koogipõhi valmis. Enne kui kummutad koogipõhja vormist välja, lase 15minutit jahtuda.
Serveerimiseks lõika koogipõhi põiki kaheks. Võta tahenenud glasuur külmkapist välja ja vahusta mikseriga. Tõsta koogipõhja üks pool serveerimisalusele ja kata glasuuriga, seejärel tõsta peale teine pool ja kata see samuti glasuuriga. Kaunista enda soovi kohaselt.

No comments:

Post a Comment