Sunday, July 27, 2014

Kukeseente ja muu hea paremaga pannkoogid :)

Mu armas vanaema tõi koju nii palju kukeseeni, et no pean kohe erinevaid vahvaid asju neist välja mõtlema. Veidi sain lehest nišši, aga lõpuks tulid hoopis midagi teistsugust :D Need pannkoogid on vist rohkem pliinid küll, aga kogu see kupatus oli suus sulav! :P Igaüks võib muidugi teha enda pannkoogitaigna retsepti järgi ning täidisesse lisage ka juurde asju kui soovite. Siin lihtsalt väike combo asjadest, mis mulle maitsevad ;) Kogus tuleb sellest ka ikka parajalt pirakas, niiet suur suguvõsa saab söönuks ja jääb veel ülegi :)

Taigen:
1,5 l vett
3 muna
800-900g jahu
soola, suhkrut

Täidis:
500g hakkliha
500g kukeseeni
2 sibulat
2 paprikat
2 porgandit
soola, hakklihamaitseainet

Kaste:
500g hapukoort
2 spl Felixi küüslaugukastet
peotäis rohelist sibulat
soola

peale rohelist sibulat ja 150g riivjuustu

Kõige pealt puhastage kukeseened ning keetke õrnsoolases vees. Samal ajal tehke valmis pannkoogi(pliinide) taigen. Kloppige munad vahule, lisage vesi, suhkur, sool ja jahu, jahu pange täpselt nii palju, et pannkoogitaigen jääks parajalt vedel, et ülepannikooke teha. 
Samal ajal kui seened keevad, lõigake sibul, paprika, porgand väikesteks tükkideks. 
Järgmisena asuge pannkooke praadima. 
Vahepeal kui seened on keenud, saad hakata täidist valmistama. Kuumuta pann, lisa porgand ja sibul, pruunista neid ning siis lisa veidi kuumutamiseks paprika. Kui köögiviljad on valmis, vala nad kaussi, et saaksid hakkliha praadida hakklihamaitseainega ning soolaga. Viimasena lisagi hakklihale kukeseened ja köögiviljad-voilaa täidis valmis. 
Täidisega samal ajal peaksid enam vähem valmis saama ka pannkoogid. Loodan, et saate küpsetada kahe panniga korraga ning tehes ka kahte asja korraga-segades pannkooke ja täidist :)
Lõpuks sega kokku ka kaste- hapukoor, sool, küüslaugukaste ja rohelise sibula võrsed.
Lõpuks saadki asuda serveerima. Kõige pealt taldrikule pannkook, siis raputa riivjuustu, kata poole ulatuses täidisega, tõsta teine pool peale. Pane peale kastet, riivjuustu ja rohelist sibulat. Võib tunduda, et mitu asja vaja koos teha ning keeruline, aga tegelikult imelihtne. Niiet head isu! ;) 


No comments:

Post a Comment