Friday, July 25, 2014

Singi- ja kukeseenepirukas

Praegu on käes üks mõnusamaid aegu köögis toimetamiseks. Kõik hea ja värske loodusest! :P Niiet võtke viimast ja nautige neid imelisi maitseid. Üks eriti mõnus kukeseenepirukas teile ;) 

Vaja läheb: 
500g lehttainast
500g kukeseeni
1 mugusibul
200g sinki
300g riivitud juustu

Katteks:
2 muna
1 dl piima
1 dl rõõska koort
soola
pipart
peotäis värsket tilli
peotäis rohelist sibulat

Prae kukeseened, kuni vesi aurustub(praadimiseks pole vaja õli panna) ning pane pannile tükeldatud sibul ja sink. Säti tainas ümmargusse küpsetuspaberiga kaetud vormi nii, et vormi ääred oleksid ka taignaga koos. Puista tainale kukeseene-sibula-singisegu, raputa peale riivitud juust. Klopi munad lahti, sega koore, piima, tilli, soola(sellega olge pigem ettevaatlikud, sest sink ja kõik muud maitsed annavad juba ise suurepäraselt intensiivset maitset ning õrn kukeseen ei taha üldse eriti soola), pipra ning rohelise sibulaga. Vala segu pirukale. Küpseta pirukat 180 kraadises ahjus, kuni täidis on pealt kuldkollane.



No comments:

Post a Comment