Thursday, July 24, 2014
Majoneesiküpsised
Kui aus olla, siis ma polnud sellistest asjadest küll kuulnud nagu majoneesiküpsised, võimalik, et pätakana, aga kindlasti mitte praegu kui nüüd juba kokkaja. Mu tädi oli aga kuulnud neist midagi. Nimelt tekkis selline huvitav probleem, et majoneesi oli palju seisma jäänud külmkappi ja hakkas juba käest ära minema. Niisama ära visata ka ju ei tasu ning siis tädi küsiski, et kas majoneesiküpsiseid ei tehta. Otsisin siis veidi netist ning käes. Mõeldud ja tehtud. Maitsvad tulid, aint olge selle retsepti puhul kindlasti soodaga ettevaatlikud, sest kui seda ikka palju saab, siis seda raske muuta. Me tegimegi siis lõpuks kahekordse koguse, aga teile panen ikka algretsepti :) Katsetage, lihtsad ja maitsvad, ei mingit majoneesimaitset! ;)
Vaja läheb:
200 g majoneesi
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
5 dl nisujahu
1 tl söögisoodat
soovi korral kakaod, pähkleid, rosinaid vms
Sega kõik koostisained omavahel hoolsalt ühtlaseks tainaks. Vormi tainast käte vahel pallikesed ja tõsta ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile. Meie tegime poole taina klassikalise ja poolele lisasime kakaod supilusikatäie. Muidugi võob soovi korral lisada ka pähkleid, rosinaid vms, kõikemida hing ihkab;) Suru pallid jahuse kahvliga ühe külje pealt veidi lamedamaks. Küpsised vajuvad küpsedes natuke laiali, nii et jäta tainapallikeste vahele piisavalt ruumi. Tainapallikesi võib enne kahvliga lamedamaks vajutamist veeretada suhkru-kaneeli segus, siis magusamad, aga see variant endal jäi seekord proovimata. Küpseta 180kraadises ahjus 10-14 minutit, kuni küpsised on helekollased. Ahjust välja võttes on küpsised pisut pehmed, aga jahtudes muutuvad mõnusalt krõbedaks.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment