Friday, October 3, 2014

Õuna-kohupiima purukook

Mõnus mahe õunakook, mis sobib suurepäraselt nii sooja kui külmana! :) 

Vaja läheb:
Taigen:
5dl nisujahu
2dl suhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit
200 g võid

Täidis:
4 õuna
500g kohupiima
200g hapukoort
1dl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
4 muna

Kuumuta ahi 200 kraadini. Haki toasoe või väikesteks kuubikuteks, lisa jahu, suhkur ja küpsetuspulber ning näpi kõik ühtlaseks purutaoliseks massiks. Kata küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat kolmveerandi tainapuruga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim, hapukoor. Vala tainale.
Õunad lõika õhukesteks viiludeks ja lao kohupiimamassile. Puista peale ülejäänud tainas ja küpseta 200kraadises ahjus 35-40 minutit.
Imehea koos klaasi piimaga! ;)

Hallitusjuustu-suvikõrvitsa ja hakklihavorm

Olen avastanud viimasel ajal enda jaoks kõrvitsad erinevatel kujudel ja proovin üha rohkem. Proovige ka, tõeliselt hea ja sobib paljude asjadega! ;)

Vaja läheb:
7-8 kartulit
350g hakkliha
1 keskmine suvikõrvits
1tl soola
0,5 tl musta pipart
2 dl kohvikoort
150g valgehallitusega kitsejuustu
tilli

Pese, koori ja riivi kartulid. Kurna tekkinud vedelik ära, maitsesta soola ja musta pipraga. Sega riivitud kartulite hulka hakkliha ning laota kõik ahjuvormi. Vala peale kohvikoor. Küpseta 200 kraadi juures umbes 35-40 minutit. Lõika suvikõrvits ratasteks või poolratasteks ning lao vaheldumisi kitsejuustuga hakkliha-kartulipõhja peale. Küpseta veel 10-15 minutit. Kui toit valmis, puista see üle värske tilliga. Serveeri kuumalt.
Mõnus sügisene retsept ja tõeliselt maitsev! :)

Küpsisetrühvlid


Tegin ühte toorjuustukooki, mille retsept siin üleval ka, aga vanaema tõi natuke palju toorjuustu poest, niiet tuli midagi muud sellest valmistada. Sattusin selle retsepti peale ning lisaks sellele, et see ülilihtne retsept, need on aga ülihead. Täditütar tuli külla ning oli neist täiesti vaimustuses:) Kindlasti plaanin neid veel teha!

Vaja läheb:
200 g küpsised

1 dl kohv (kange ja külm)
170 g toorjuust (maitsestamata)
3 sl suhkur
1 tl vaniljesuhkrut

VEERETAMISEKS
Küpsisepuru, kakaod või kookoshelbed


Leota küpsiseid kohvis, kuni need muutuvad poolpehmeks. Purusta poolpehmed küpsised köögikombainis või saumikseriga koos toorjuustu, suhkru ja 1 sl kohviga. Sega ühtlaseks massiks. Vormi sellest näppude vahel umbes 15 palli ja veereta neid kookosehelvestes, kakaos või küpsisepurus. Pane külmkappi tahkuma paariks tunniks kuni üheks ööks. 

Imemaitsvad! (Y) Pildil on umbes pooleteisekordne retseptikogus :)