Sunday, February 22, 2015

Lillkapsapõhjal pitsa

Pitsa ei pea olema rämpstoit. Pitsa nime võib kanda ka üks suurepärane tervislik plaadipirukas! Ei ole kunagi lillkapsafänn olnud ja olin skeptiline, aga jällegi asjatult. Pmst lillkapsamaitset polnudki tunda, lõhna oli isegi rohkem. Katte puhul laske muidugi enda fantaasial lennata, niiet head katsetamist! Terve suur plaaditäis pitsat ja mõtlesime sõbrannadega(kokku oli meid viis), et ah seda jääb niikuinii üle, aga kus sa sellega see kadus võluväel ja sekunditega, sest see oli lihtsalt niiii hea! :P Teinekord mõtlesime sõbrannadega proovida brokkoliga sellist põhja :)

Vaja läheb:
Põhi:

500g lillkapsaõisikuid
1 muna
50g riivitud juustu
soola, pipart, punet

Kate:
350g tomatipastat
3 tomatit
200g marineeritud kurki
1 paprika
100g marineeritud pärlsibulaid
500g kanafileed
250g riivitud juustu
1 spl karrit
soola, pipart, punet

Põhja valmistamiseks laota lillkapsas ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit(kuni juba pealt kuldne). Seejärel purusta lillkapsas saumikseriga, lisa muna, riivitud juust ja maitseained. Laota saadud tainas küpsetuspaberile ja vala peale tomatipasta. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures.
Prae kanafileekuubikud soola, pipra ja karriga. Tükelda marineeritud kurki, paprika väikesteks kuubikuteks ja tomat ketasteks. Lisa eelküpsetatud põhjale tomat, siis marineeritud kurk, paprika, pärlsibulad ja kanafileetükid. Riputa üle riivitud juustuga ning maitsesta punega. Pane ahju 200kraadi juurde 20-25 minutiks küpsema, kuni juust on kuldne ja mõnusalt sulanud.
Superhea ja tervislik pitsa- nagu päris! :P

Tatra-kodujuustusalat

Ma lihtsalt jumaldan väiksest peale tatart. Kui osata tatart õigesti teha, on see jumalik roog ning võin seda ka niisama kahe suupoolega süüa. Polegi sellega enne katsetama kippunud, aga nähes seda retsepti mõtlesin, et proovin järgi, sest tegemist väga toitva ja tervisliku retseptiga ning kes mind selle retseptini viis, siis no teda usaldan sada prossa! Tegin siis ära ja maitses ka suurepäraselt. Tegelikult imelihtne teha, väga vähe asju läheb vaja ning maitse super! Kindlasti teen veel, proovige ka! :)

Vaja läheb:
200g tatart (keetmata tatra kogus)
1sibul
400g kurki
400g krabipulki
400g kodujuustu
4spl maitsestamata jogurtit
puljongikuubik
soola

serveerimiseks rediseid ja tilli

Keeda tatar soola, puljongikuubikuga maitsestatud vees pehmeks, u 10min enne valmimist lisa ka üks hakitud sibul(see annab head maitset, aga kes soovib võib ära jätta). Kurna üleliigne vesi ja lase jahtuda. 
Sega suures kausis tatar, kodujuust, krabinuudlid, hakitud kurk ja maitsestamata jogurt. Maitsesta soola-pipraga, ent enne proovi, kui tatar sai juba hästi maitsestatud, siis ei pruugi olla vaja enam midagi lisada. Serveeri redise ja tilliga.

Punapeedi-läätsepikkpoiss

Mulle väga-väga meeldivad kodused kotletid ja igasugused pikkpoisid, niiet tuli leida oma uues menüüs neile tervislikum asendus. Enam tervislikumat pikkpoissi vist pole, niiet head kokkamist :D

Vaja läheb:
500g keedetud läätsesid
500g keedetud punapeeti
150g riivitud  juustu
3 muna
1 tl köömneid
soola, pipart, basiilikut

Riivi keedetud peet ja sega kokku läätsede, köömnete ning munadega. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga, vormi antud kogusest kaks pikkpoissi.
Tõeliselt toitev ja suurepäraste asendustega toit. Niiet kõik tervislikule pikkpoisile! :)

Läätsesupp kookospiimaga

  • Mõnusalt vürtsikas supp, samas kookospiim teeb mõnusaks kreemjaks. Tõeline tervisepomm kõledasse õhtusse! :)

    Vaja läheb:
  • 200 g punaseid läätsesid
  • 1 porgand
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sl õli
  • 1 tl karrit
  • 5 dl kana- või köögiviljapuljongit
  • 400 g purustatud tomatit
  • 2,5 dl kookospiima
  • soola ja musta pipart
  • Peale:
  • maitsestamata jogurtit värsket pressitud sidrunimahlaga
  • värsket koriandrit või muud maitserohelist

  • Loputa läätsed ja nõruta kuivaks. Peenesta sibul, küüslauk ja porgand. Hauta paar minutit õlis.
    Lisa karri, kuum kanapuljong, purustatud tomatid ja pestud läätsed. Kuumuta supp keemiseni ning hauta tasasel tulel 20 minutit, kuni läätsed ja porgand on pehmed. Lisa kookospiim ja kuumuta supp uuesti läbi. Sega väikses kausis maitsestamata jogurt värskelt pressitud sidrunimahalga. Tõsta supp kaussi, lisa spl maitsestamata jogurti kastet ja maitserohelist.