Sunday, February 22, 2015

Lillkapsapõhjal pitsa

Pitsa ei pea olema rämpstoit. Pitsa nime võib kanda ka üks suurepärane tervislik plaadipirukas! Ei ole kunagi lillkapsafänn olnud ja olin skeptiline, aga jällegi asjatult. Pmst lillkapsamaitset polnudki tunda, lõhna oli isegi rohkem. Katte puhul laske muidugi enda fantaasial lennata, niiet head katsetamist! Terve suur plaaditäis pitsat ja mõtlesime sõbrannadega(kokku oli meid viis), et ah seda jääb niikuinii üle, aga kus sa sellega see kadus võluväel ja sekunditega, sest see oli lihtsalt niiii hea! :P Teinekord mõtlesime sõbrannadega proovida brokkoliga sellist põhja :)

Vaja läheb:
Põhi:

500g lillkapsaõisikuid
1 muna
50g riivitud juustu
soola, pipart, punet

Kate:
350g tomatipastat
3 tomatit
200g marineeritud kurki
1 paprika
100g marineeritud pärlsibulaid
500g kanafileed
250g riivitud juustu
1 spl karrit
soola, pipart, punet

Põhja valmistamiseks laota lillkapsas ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit(kuni juba pealt kuldne). Seejärel purusta lillkapsas saumikseriga, lisa muna, riivitud juust ja maitseained. Laota saadud tainas küpsetuspaberile ja vala peale tomatipasta. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures.
Prae kanafileekuubikud soola, pipra ja karriga. Tükelda marineeritud kurki, paprika väikesteks kuubikuteks ja tomat ketasteks. Lisa eelküpsetatud põhjale tomat, siis marineeritud kurk, paprika, pärlsibulad ja kanafileetükid. Riputa üle riivitud juustuga ning maitsesta punega. Pane ahju 200kraadi juurde 20-25 minutiks küpsema, kuni juust on kuldne ja mõnusalt sulanud.
Superhea ja tervislik pitsa- nagu päris! :P

No comments:

Post a Comment