Saturday, March 1, 2014

Imemaitsvad kauboikartulid + üks maitsev dipikas

Nii mõnus retsept lihtsalt! Pere rääksi nii palju grillimisest ja siis otsustasime sünnipäevalaua salati välja vahetada seekord hoopis muuks. Polnud enne kauboikartuleid teinud, aga eelmine nädal kui telekast sellist imelihtsat retsept nägin, siis why not. Väga mõnus toit igatahes. Nende kartulitega eriti hästi sobib minu arust see jumalik dipikaste, aga liha või vorst ning salatid valige oma maitse järgi!;) 

Kauboikartulid:
umbes kaks kilo kartuleid
1dl õli
2tl tüümiani
2tl paprikapulbrit
1tl basiilikut
soola
pipart

Võtke kindlasti värsked kartulid, peske ära, lõigake mustad täpid välja ning lõigake kangid. Asetage ahjuplaadile. Segage kausis kokku õli, tüümian, paprikapulber ja basiilik. Pintseldage selle õliga kartuldi korralikult üle. Peale raputage veel soola ja pipart ning pange 220 kraadisesse ahju küpsema, kuni on kuldpruunid. Soovikorral võib ka kartuleid praadida selles samas õlis, kui ahjus ei soovi teha, aga ahjuomad on paremad. Pealt mõnusad krõbedad ja seest pehmed :) 


Dipikaste:
500g 20%hapukoort
1 imeväike sibul
2 küüslauguküünt
paprikat
kurki
soola
pipart

Tükeldage sibul imeväikseks. Küüslauk laske läbi küüslaugupressi. Kurki hakkige umbes 5cm jupp ning paprikast hakkige ainult põhja osa(selline paras sektor). Lisage juurde hapukoor, sool ja pipar ning laske seista mõni tund enne kasutamist külmkapis. 


No comments:

Post a Comment