Sunday, March 9, 2014

Kamajäätis

Jällegi üks retsept, mille koostises on kama. Sattus kätte ajakiri, kus olid kamaretseptid ning no minu arust see lihtsalt suurepärane asi ka. Liialt vähe kasutatakse seda köögis, niiet sööge rohkem kama ;) Mina serveerisin seda jäätist mustsõstramoosiga, aga võite kasutada ka mingeid muid hapukaid või tugeva maitsega moose.








Vaja läheb:
3 dl vahukoort
0,75 dl suhkurt
1,5 dl hapukoort
1,5 dl keefiri
2 tl vanillsuhkurt
2 spl kama
mustsõstramoosi

Vahusta koor suhkruga. Lisa vahustades hapukoor ja keefir, sega hulka vanillsuhkur ja kamajahu. Valmistada jäätisemasinas või panna sügavkülma umbes seitsmeks kaheksaks tunniks. Kui hoida kauem, siis läheb nii kõvaks, et peab laskma sulada jupp aega, et üldse serveerida :) Soovitan serveerida koos mustsõstramoosiga.

No comments:

Post a Comment