Selle retsepti leidsin ühest vanast ajakirjast, kus vanaema luges midagi taimede kohta. Vaatasin, et kas seal mingeid retsepte ka, mida võiks katsetada ning see oli esimene retsept, mida lugesin. Mõtlesin, et okei huvitav(sellise väkk alatooniga huvitav :D) ning vaatasin edasi. Muud soolast eriti silma ei jäänud ning otsustasingi selle siis ikka ära proovida, sest tõesti ju midagi täiesti teistsugust. Muideks ma ei pidanud selles üldse pettuma. Ahjust välja võttes oli juba vau ning no maitse oli lihtsalt mega. Ei ütleks üldse, et mingi kama maitset oleks olnud. Päriselt proovige julgelt! Ütlen aga ühte, et täidisesse soola pannes parem koonerdage, sest suitsukana, porru ja sulatatud juust annavad niigi head maitset:)
Vaja läheb:
Põhi:
1,5 dl kamajahu
1,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
150 g külma võid
0,5 dl külma vett
Täidis:
100 g porrut
150 g šampinjone
1 sl võid
3 muna
1,5 dl kohvikoort
200 g sulatatud juustu
1 suitsukanakoib või 2 kintsu
150 g kirsstomateid
soola
pipart
kuivatatud punet
Sega jahud, küpsetuspulber ja sool. Haki juurde külm või. Nirista vähehaaval juurde vesi ja mudi ühtlaseks tainaks. Suru ümmargusse lahtikäiva võrmi põhja ja äärtele. Pane pooleks tunniks külmkappi. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Täidiseks haki porru ja tükelda seened. Kuumuta võis esmalt porrut paar minutit, siis lisa seened ja kuumuta läbi. Lase pisut jahtuda ja tõsta eelküpsetatud tainale. Klopi munad lahti, sega kohvikoore ja sulatatud juustuga. Maitsesta soola ja pipraga. Eemalda kananahk ja tükelda liha. Tõsta liha pirukale. Vala peale koore-juustu-munasegu. Lõika kirsstomatid pooleks ja suru täidisesse. Raputa peale punet. Küpseta pirukat 200 kraadises ahjus 40-45 minutit või kuni täidis on hüübinud.
No comments:
Post a Comment