Monday, August 3, 2015

Kakaoruudud piparmündiglasuuriga

Paljude nõrkus- piparmündi ja šokolaadikooslus. Lisaks minusugusele kookosfännile on siin olemas ka kookos, niiet mida veel elult tahta :P No lihtsalt superluks retsept! Mõnus tumeda šokolaadimaitse ja peal värske münt, mmm!!! :)

Vaja läheb: 

1 klaas täistera nisujahu
150g riivitud kookospähklit (värskelt riivitud oleks selle retsepti puhul eriti hea, aga sobivad ka kookoshelbed)
pool klaasi agaavisiirupit või suhkrut
1 muna
3 spl suhkruta kakaod
pool tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
180g magedat võid

Glasuur:
2kl tuhksuhkrut
tl piparmündiekstrakti
veerand klaasi keevat vett

Kaunitamiseks värskeid mündilehti

Pange ahi 180 kraadi juurde eelsoojenema. Vooderdage 23cm läbimõõduga kandiline vorm küpsetuspaberiga. Segage omavahel jahu, kookospähkel, küpsetuspulber, sool, suhkur, kakao. Segage juurde muna ja toatemperatuuril seisnud või, segage senikaua kuni segu meenutab riivsaia. Suruge taigen vormi ja küpsetage 25-30 min. Tõstke ahjust välja ja laske täielikult jahtuda.
Glasuuri jaoks segage väiksemas kausis omavahel piparmündiesktrakt ja tuhksuhkur, lisage keevat vett täpselt nii palju, et glasuur oleks ühtlane ja seda annaks koogile määrida. Katke kook glasuuriga, laske veidi taheneda ning lõigake suupärased ruudud. Kaunistuseks veel värsket münti ja head isu! ;)

Maasika-rabarberi-kohupiimakook

Tõeliselt mõnus suvine kook! Niiet hophop veel aiast viimaseid rabarbareid ja maasikaid tooma ning head kooki tegema! ;) 

Vaja läheb:

2dl täisteranisujahu
100g võid
1tl vanillisuhkrut
1 munakollane
0,5 tl soola
0,5l küpsetuspulbrit
0,5dl suhkrut

Täidis:

300g kohupiima
3muna
1 dl agaavisiirupit või suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200g rabarberit
400g maasikaid
0,5 dl mandlilaaste

Pane ahi 175 kraadile eelsoojenema. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi taigen purutaoliseks massiks, seejärel lisa munakollane ja sega kogu kupatus ühtlaselt läbi. Suru taigen 26cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja ka veidi äärtele. 
Täidise jaoks sega omavahel kokku kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Vala segu põhjale. Peale pane tükeldatud rabarber, maasikad ja mandlilaastud. Pane ahju küpsema 45minutiks. Kook on suurepärane soojalt, klaas külma piima kõrvale ja superluks, aga on ka imehea kui on juba jahtunud :)

Banaanipannkoogid

Retsept, mida esmakordselt nähes tegin suured silmad. Mõtlesin, kas tõesti saab teha pannkooke nii vähestest asjadest? Seda retsepti olen pikalt skeptiliselt vaadanud ja nii ta seisis. Vahepeal oli periood kui ei võtnud banaani suu sissegi, niiet siis seisis ta veelgi kindlamalt proovimata. Ma ju arvasin, et nende kookide puhul banaanimaitse on kõigest üle. Nüüd võin aga öelda, et kaugel sellest. Polnud pmst tundagi. Mina lisasin ikkagi jahu ka, rosinaid ja veidi vaniljesuhkrut, aga ei pea. Saab täitsa jahuta hakkama, tegin ka esimese pannitäie sellise taignaga, kus jahu polnud, aga kuna mul pole lihtsalt kõige parem pann, siis hakkas külge võtma, niiet panin jahu juurde ja siis läks kõik ideaalselt. Rosinaid panin selle pärast, sest lihtsalt minu arust väikesed pannkoogid on õiged pannkoogid ainult sel juhul kui neis on rosinaid :) Noh ja vaniljet panin selle pärast, et lihtsalt jumaldan selle maitset :) Igatahes supermõnnad pannkoogid, palju patuvabamad, kui klassikalised nisujahust ;) Minu retseptist saate te täpselt sellise suure hunniku, et terve suur pere pühapäevahommikul ikka ära toita ;)

Vaja läheb:
7 muna
7 banaani
tl vaniljesuhkrut
150g rosinaid
(2dl mitmeviljajahu)
praadimiseks õli või kookosrasva

Klopi munad lahti, lisa kooritud banaanid, vaniljesuhkur (ja jahu), saumikserda ühtlaseks massiks. Lõpuks sega hulka rosinad ja head praadimist! Imemaitsev moos, kohupiim või mesi juurde ja suurepärane pühapäevahommikusöök garanteeritud! :)

Smuutipomm!

Ma teen nii tihti smuutisid, et ma isegi ei vaevu neid retsepte siia üles panema. Iga kord läheb sisse täpselt seda, mis kodus on või mille järgi isu. Absoluutselt ei tasu karta või piirduda kogu aeg teada tuntud kooslustega. Selle retseptikese panengi siia just selle pärast, et kui seda loete, siis võib-olla julgetegi rohkem katsetada. Ei pea alati tegema smuutit keefirist, maitsestamata jogurtist ja kookospiimast(nagu ka mina kipun tihti tegema). Palju parem oleks kohati teha riisipiimast ja sojapiimast(need ju väga tervislikud meie kehale!), sest seda ju nkn muidu tarbima ei kiputa ja smuuti sees pole nendele omast maitset nkn tunda :) Lisaks on selles smuutis koostisosa, mida vist paljud naljalt smuutisse ei topiks-tšilli. See andis aga nii mõnusa poweri, et tänu sellele julgengi öelda, et see oli üks tõeline smuutipomm! :) Sellest retseptist tuleb üks paras ports, et 8 korralikku klaasitäit peaks täitsa ära tulema ;) 

Vaja läheb:
1l riisipiima
3 banaani
500g maasikaid
klaas mustsõstraid
peotäis värsket münti
tl hakitud värsket tšillit

Koori banaanid, pane kõik komponendid blenderisse ja blenderda või kasuta saumikserit. Imelihtne, imemaitsev ja imekiire! :) Soovitan serveerida jääkuubikutega, siis eriti mõnus ja jahutav. Ise kasutasin külmutatud maasikaid, seepärast jääd ei pannud :)