Monday, August 3, 2015

Maasika-rabarberi-kohupiimakook

Tõeliselt mõnus suvine kook! Niiet hophop veel aiast viimaseid rabarbareid ja maasikaid tooma ning head kooki tegema! ;) 

Vaja läheb:

2dl täisteranisujahu
100g võid
1tl vanillisuhkrut
1 munakollane
0,5 tl soola
0,5l küpsetuspulbrit
0,5dl suhkrut

Täidis:

300g kohupiima
3muna
1 dl agaavisiirupit või suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
200g rabarberit
400g maasikaid
0,5 dl mandlilaaste

Pane ahi 175 kraadile eelsoojenema. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi taigen purutaoliseks massiks, seejärel lisa munakollane ja sega kogu kupatus ühtlaselt läbi. Suru taigen 26cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja ka veidi äärtele. 
Täidise jaoks sega omavahel kokku kohupiim, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Vala segu põhjale. Peale pane tükeldatud rabarber, maasikad ja mandlilaastud. Pane ahju küpsema 45minutiks. Kook on suurepärane soojalt, klaas külma piima kõrvale ja superluks, aga on ka imehea kui on juba jahtunud :)

No comments:

Post a Comment