Monday, August 3, 2015

Kakaoruudud piparmündiglasuuriga

Paljude nõrkus- piparmündi ja šokolaadikooslus. Lisaks minusugusele kookosfännile on siin olemas ka kookos, niiet mida veel elult tahta :P No lihtsalt superluks retsept! Mõnus tumeda šokolaadimaitse ja peal värske münt, mmm!!! :)

Vaja läheb: 

1 klaas täistera nisujahu
150g riivitud kookospähklit (värskelt riivitud oleks selle retsepti puhul eriti hea, aga sobivad ka kookoshelbed)
pool klaasi agaavisiirupit või suhkrut
1 muna
3 spl suhkruta kakaod
pool tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
180g magedat võid

Glasuur:
2kl tuhksuhkrut
tl piparmündiekstrakti
veerand klaasi keevat vett

Kaunitamiseks värskeid mündilehti

Pange ahi 180 kraadi juurde eelsoojenema. Vooderdage 23cm läbimõõduga kandiline vorm küpsetuspaberiga. Segage omavahel jahu, kookospähkel, küpsetuspulber, sool, suhkur, kakao. Segage juurde muna ja toatemperatuuril seisnud või, segage senikaua kuni segu meenutab riivsaia. Suruge taigen vormi ja küpsetage 25-30 min. Tõstke ahjust välja ja laske täielikult jahtuda.
Glasuuri jaoks segage väiksemas kausis omavahel piparmündiesktrakt ja tuhksuhkur, lisage keevat vett täpselt nii palju, et glasuur oleks ühtlane ja seda annaks koogile määrida. Katke kook glasuuriga, laske veidi taheneda ning lõigake suupärased ruudud. Kaunistuseks veel värsket münti ja head isu! ;)

No comments:

Post a Comment