Sunday, April 3, 2016

Kalkuni-spinatipasta

Tervitusi teile! Olen kahjuks päris unarusse selle blogikese jätnud. Mitte, et ma vahepeal katsetanud ei oleks, aga kuidagi pole siia jaksanud neid kirja panna. Püüan nüüd ennast parandada :) See on suurepärane koht, just mu enda jaoks, et kui teinekord otsingi retsepti, mida olen katsetanud. Niiet kui keegi leiab siit ka midagi, mida tahab proovida, siis on ju suurepärane :) Üritan ju teha huvitavaid asju, ent samas et oleks ikka suurepärased asjad sees ning oleks maitsev. Antud pasta on kindlasti üks suurepärane pasta. Lihtsalt suus sulav! Raudselt teen seda veel edaspidi, sest no selle puhul ju lisaks sellele, et maitsev, siis see on ka supertoitev. Retsepti kogusest peaks jätkuma kuuele :)

Vaja läheb:

500g kalkuniliha strogonov
1tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud oreganot
1tl kuivatatud basiilikut
100g peekonit
500g kirsstoimateid
100g spinatit
4-5 küüslauguküünt
1tl hakitud tšillit
450g linaseemnepastat
200ml täisrasvast piima
120 g riivitud tugevat juustu (mina kasutasin nt Valio Fortet)
roosat soola, pipart
praadimiseks kookosrasva

Kuumuta pannil kookosrasva ja pruunista selles tükeldatud kalkunistrogonovi paar minutit. Lisa paprikapulber, kuivatatud oreganot ja basiilik, lisa natuke roosat soola ja pipart ning küpseta kalkuniliha keskmisel kuumusel mõni minut. Kui kalkuniliha on valmis, tõsta see hetkeks pannilt.
Tükelda peekon ja pruunista seda paar minutit kuumal panni. Vala ära tekkinud rasv ja tõsta peekoni juurde poolitatud või terved kirsstomatid, kalkuniliha, spinat, peenelt hakitud küüslauk ja tšilli. Kuumuta keskmisel kuumusel mõni minut. Pane pasta keema. Lisa pannile piim, veidi soola, pipart ja kuumuta keemiseni. Lisa juust (jäta natuke ka peale raputamiseks) ja hoia panni keskmisel kuumusel tulel umbes minutit. Tõsta pannile ka pasta ja sega kõik läbi. Serveeri kohe ning raputa peale juustu.

No comments:

Post a Comment