Sunday, April 3, 2016

Krõbe saiavorm kohupiimaga

Soe saiavorm külma piimaga- imeline kooslus!
Tegemist on tõeliselt klassikalise magustoiduga. Küllap meist kõik on kunagi saanud lasteaias või koolis saiavormi. Vanaisa soovil sai see nädalavahetus ka proovitud tõeliselt nostalgilist magustoitu. Oleks ma teadnud, et selle tegemine nii lihtne ja tulemus nii maitsev, siis oleksin seda kindlasti ammu juba teinud :)
Sobib suurepäraselt kohe söömiseks külma piimaga või siis ka järgmine päev. Kui on maha jahtunud, siis hoiab paremini koos ning mugavam tõsta. Antud retseptist tulebki nii suur plaaditäis, et küllap saate proovida nii seda soojalt kui külmalt :) Mina tegin ühe saia ja ühe sepikuga, esiteks nii ta natuke toitvam ja mõnusam maitse, aga kui soovite võite ainult saiaga ka teha. Eriti hea jääbki, kui sai/sepik on juba kõvem(näiteks vahel ongi koju sai liiga kaua seisma jäänud, sobib ideaalselt) või eriti hea, kui isegi enne ära röstite. Head katsetamist! ;)

Vaja läheb: 

võid vormi määrimiseks
2 saia/sepikut
5 õuna
kaneeli

Kohupiimakreem:
500 g kohupiimapastat
kaks peotäit rosinaid
2 sl suhkrut
100g maitsestamata jogurtit
1 tl vanillsuhkrut

Munapiim:
4 muna
6 dl piima
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut

peale raputamiseks suhkrut ning kookosrasva

Lõika saiaviilud kuubikuteks ja laota pooled neist võiga määritud ahjuvormi põhja. Laota peale kooritud ja viilutatud õunad, puista peale ka kaneeli. Sega kokku kohupiim rosinate, suhkrute ja maitsestamata jogurtiga, laota õunakihile. Seejärel pane vormi ülejäänud saiakuubikud. Vispelda piim ja munad suhkrutega kokku ning nirista vormi. Raputa peale natuke suhkrut ning kookosrasva tükikesi. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni munapiim on hüübinud ja saiakuubikud pealt krõbedad.
Väga lihtne teha, aga üks ütlemata maitsev toit! 
Juba enne ahju panemist nägi nii isuäratav välja o.O

No comments:

Post a Comment