Wednesday, May 14, 2014

Moositriibuga kohupiimakook

See kohupiimakoogike oli meie pere emadepäeva hommikusöögilaual. Igati armas, hea, maitsev ja muidugi lihtne valmistada :) 

Vaja läheb:Põhi:
100 g toasooja võid
2 sl suhkrut
1 muna
120 g nisujahu (2 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Vahekiht:
3 dl hapukat moosi(mina kasutasin nt mustsõstramoosi)
Kate:
500 g kohupiima
150 g suhkrut
200 g hapukoort
3 muna
3 sl nisujahuvõimannat
1 väiksema sidruni peenelt riivitud koor
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja vahusta veel. Pane juurde küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele (kui tainas kätele külge jääb, siis tee käed jahuseks).  Katteks vahusta munakollased suhkruga. Lisa kohupiim, hapukoor, riivitud sidrunikoor ja jahu või manna. Viimasena sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahustatud munavalged.  Määri moos tainapõhjale, siis vala peale kohupiimamass. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45-60 minutit, kuni kohupiimakate on tahenenud ja pealt kuldkollane. Kui kook hakkab küpsemise ajal pealt pruunistuma, siis kata see fooliumiga.

Saturday, May 10, 2014

Kama ja kohupiimaga muffinid

Need on lihtsalt kindlasti mu uued vaieldamatud lemmikud! Tunnistan, et enamasti tegin muffinipulbrist muffineid ja lisasin sinna lihtsalt asju, sest ei olnud leidnud piisavalt head retsepti, aga no see on lihtsalt imeline retsept! Lihtsalt kõik on nendes olemas, nii head! :)

Vaja läheb:
2 suurt muna
100g suhkurt
100g sulatatud võid
1dl nisujahu
1dl kamajahu
1tl küpsetuspulbrit
50g kuivatatud goji marju
30g sarapuupähkleid
175g kohupiima


Klopi munad suhkruga vahule. Sega juurde jahtunud sulavõi. Sega jahu, kama, küpsetuspulber, goji marjad(võid need asendada ka kuivatatud jõhviakatega kui ei julge proovida) ja purustatud pähklid. Lisa munavahule jahusegu ning kohupiim, sega õrnalt läbi. Küpseta pabervormidega vooderdatud muffinivormis 200 kraadises ahjus 15-18 minutit(kuni on kuldpruunid).

Muideks nii kaua nagu ma köögis mässanud olen, ei ole mul olnud kunagi sellist ilusat tordi serveerimisvaagnat ning täna lõpuks sain selle endale. Muidugi ei saanud seda katsetamata jätta ju :P


Eriti vinge ja mahlane redise-kapsasalat!

See on mix ühest mu lemmiksalatist ning veidi täiendasin seda ühe netiretseptiga. See on lihtsalt nii hea salat! Üks tulevatest lemmikutest kindlasti. See on nii mahlane, nii huvitava maitsega ja lihtne teha, enamiku teeb köögikombain :) Kes viitsib võib seda ka kihiti teha ja läbipaistvasse kaussi, see siis megailus. Nii, igatahes soovitan teil tõesti seda proovida, see on maitseelamus! 

Vaja läheb:
pool kapsapead
15 redist
pool kurki
2 vart rohelist sibulat
peterselli
200g kodujuustu

Kaste:
3dl maitsestamata jogurtit
3dl majoneesi
2dl hapukoort
soola
2 tl karrit

Kaunistuseks:
3 keedumuna
100g riivjuustu
5 redist
tilli

Tehke kapsas väiksemaks ning laske kapsas, redised, kurk, roheline sibul ja veidi maitseks peterselli. Valage salat kaussi ja lisage kodujuust. Teises kausis tehke valmis kaste, segage kõik komponendid kokku. Lisage kolmveerand kastet salatile, ülejäänud jätke peale panemiseks. Segage salat. Kaunistuseks koorgie keedeutd munad, lõigake sektoriteks ning redised lõigake ringideks. Pange munad, redised ja riivjuust peale. Kõige peale valage ülejäänud kaste ning kaunistage värske tilliga.


Friday, May 2, 2014

Daimi-toorjuustukook

Üks tordike, mis sai vanaisa sünnipäevaks tehtud. Kindlasti hoidke seda öö külmkapis ning muidugi soovitan kasutada ümmargust lahtikäivat vormi, aga endal oli see lihtsalt juba teise koogi tõttu kasutuses :) Ja kaunistamisel laske fantaasial lennata, minul oli lihtsalt martsipanikujukesi veel kodus ning kasutasin neid ära, aga sobiad ka marjad.

Vaja läheb:
1 väike pakk domino küpsiseid
40 g võid

Täidis:
500g toorjuustu
2dl vahukoort
2 väikest Daimi šokolaadi
2 sl sidrunimahla
3sl suhkurt

Kaunistuseks:
50 g tumedat šokolaadi
3sl vahukoort
martsipanikujukesi, Daimi šokolaadi

Sulata pannil või. Purusta Domino küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisepuru lahtise koogivormi põhja.
Vahusta koor suhkruga ja sega sisse toasoe toorjuust ning sidrunimahl. Purusta Daimi šokolaad ja sega toorjuustuvahu sisse. Šokolaad ei pea olema peen puru, võib jääda ka suuremaid tükke. Kalla segu küpsisepõhjale.
Kuumuta potis koor ja tõsta tulelt, kui see on keema läinud. Sega sisse hakitud šokolad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, ja kalla see koogile. Kaunista soovi korral martsipanikujudega ja Daimi šokolaadiga. Pane ööks külmkappi tahenema.

Värske salat suitsukalaga

See on üks retsept, mida jagas üks kuulsus kui enda perelemmikut. Pean tunnistama see on tõesti ülihea salat, muidugi sai seda oma maitse järgi küll kohendatud ja mõni asi lisatud, aga tõesti maitsev. Ma soovitaks kindlasti mõni tund lasta sellel enne seista, kui serveerida, sest siis tuleb suitsukala maitse eriti esile. Sobib nii põhiroaks kui lisandiks. Lihtne, maitsev ja tervisepomm, niiet mida veel ühelt retseptilt tahta? Head katsetamist! ;) 

Vaja läheb:
2 suurt õuna
5 porgandit
5 maapirni
1 suur suitsetatud tursk (sobib ka muu suitsukala)
u 500g majoneesi

Kõige pealt puhastage kala kontidest ja tehke väikesteks tükkideks. Seejärel koorige õunad, porgandid ja maapirnid ning laske köögikombainist läbi. Segage suitsukala juurde ja valage üle majoneesiga. Soovi korral maitsestage soolaga, aga suitsukala annab juba ise nii head maitset, et otseselt seda vaja pole. Ning saategi serveerida(mina kasutasin serveerimisel nt paprikat ja tilli).