Friday, February 1, 2013

Kookosekala

See on üks väga huvitav ja omanäoline retsept, mis O m a a n i riigist pärit( "M i n u- s a r j a ko k a r a a m a  t u s t). Kõiki aineid polnud üldse lihtne saada ka ja näiteks värsket koriandrit polnudki mul võimalik lisada, selle asendasin siis tl kuivatatud koriandriga. Aga see tõesti väga mõnus, eriline ja vürtsikas roog, millega kindlasti paljud pahviks lööte! ;) Serveerige seda riisiga ja tulemus lihtsalt super!:)

Vaja läheb:
1 kg valget kalafileed(koha, paltus, ahven vms)
400g kookospiima
150 g sibulat
3 küüslauguküünt
2 suuremat tomatit
50 g võid
0,5 tl jahvatatud kardemoni
 0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud kurkumit
0,5 tl hakitud rohelist tšillit(minul kahjuks ei õnnestunud seda saada, aga ilma selleta ei juhtunud ka midagi :) )
1 punase tšilli kaun( värsket tšillit samuti ei saanud ka punast ning nii asendasin kolme konservtšilliga ja minu arust super ka nii)
kimbuke värskeid koriandrilehti (minul jäi ka see samuti lisamata, panin tl kuivatatud varianti)
100g jahu
5dl õli praadimiseks
sidrunimahla
soola ja pipart

Sulata või pannil ja prae hakitud sibulad seal kuldpruuniks. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja väikesed tomatikuubikud ning hauta 2 minutit. Lisa maitseained ja kookospiim ning jäta madalale kuumusele hauduma. Vahepeal tükelda kala parajateks tükkideks ning maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Paneeri kalatükke õrnalt jahus ja küpseta õlis kergelt kuldseks. Aseta köögipaberile nõrguma. Lisa kalatükid kastmele ja hauta, kuni kala on valmis( 5-10 min). Maitsesta veel soovi järgi. Serveerides kaunista värskete koriandrilehtedega ning punasetšilliketastega. Kala kaaslaseks sobib aurutatud (basmati)riis.

No comments:

Post a Comment