Vaja läheb:
3 klaasi riivitud porgandeid
2 1/2 klaasi jahu
1 1/2 tl soodat
1 tl sidrunihapet
1/2 tl soola
2 tl kaneeli
400g riivitud õunu
250g margariini
125g vett või piima
1 1/2 klaasi suhkrut
1/2 klaasi tuhksuhkrut
riivsaia
Pane ahi 200kraadi juurde soojenema. Kõige pealt riivida porgandid ja õunad köögikombainis. Sulatada margariin ja lasta jahtuda. Siis segada omavahel jahu, sooda, sool, sidrunhape. Seejärel lisada riivitud porgandid ja õunad, kaneel, suhkrud, vesi või piim ning sulatatud ja jahtunud margariin. Segada ühtlaseks taignaks. Määrida ahjuvorm rasvainega, siis riputada riivsaiaga ning valada taigen vormi. Arvestage sellega, et taigent on päris palju, niiet et teil oleks suur ahjuplaat. Küpsetage kooki umber pool tundi(kuni pealt kuldpruun). Riputage peale tuhksuhkrut ning valmis ta ongi. Sobib söömiseks nii soojast peast kui kasvõi järgmisel päeval. Head isu, häid sügise maitseid! ;)
Lihtsuses peitub võlu! Niiii hea! :) |
No comments:
Post a Comment