Sunday, September 7, 2014

Apelsini-kõrvitsa-õunamoos

Kõige pealt ütlen kohe ära, ma polnud elu sees enne moosi teinud. Ma ei kujuta ette, mis mul nüüd pähe tuli, et otsustasin nii muuseas seda tegema hakata... Tuli aga välja jälle see tõsiasi- moositegu pole üldse nii keeruline kui tundub! :) Huvitav kooslus kutsus mind ning no see moos tuli lihtsalt suurepärane. Alustuseks tegin ülivähe, kuna kartsin, kas see kooslus ikka maitseb ning ei teadnud kas üldse väljagi tuleb. Kõik läks suurepäraselt ning tõesti ülihea moos. Kodustele ka maitses ning lubasin, et teen kindlasti seda veel, sest õunu veel jätkub :) Ausalt see on moosideunelm, mahub minu mooside topi- mustsõstramoos, astelpajumoos, maasikamoos ning minu esimene kullapai apelsini-kõrvitsa-õunamoos! :P Soovitan teil tõesti seda proovida ning üldse moosikeetmist. Enda tehtud moosid viivad keele alla! ;)

Vaja läheb:
2 kg õunu
1 kg kõrvitsat
250 g suvikõrvitsat
1-2 apelsini
1,25 kg moosisuhkurt
veidi sidrunihapet
1,5 tl kardemoni

Kõige pealt koori ja tükelda õunad kuubikuteks. Samuti tee kõrvitsa ja suvikõrvitsaga. Koori apelsin ja tükelda kuubikuteks. Pane potti õuna-, kõrvitsa-, suvikõrvits- ja apelsinikuubikud, lisa moosisuhkur, veidi sidrunihapet ja kardemon. Keeda aeg-ajalt segades, kuni õun ja kõrvitsad on pehmed, kui need on pehmed ongi moos valmis. Koori pinnale kerkiv vaht. Tambi veidi pudrunuiaga ka massi, siis ühtlasem.
Purgid pese enne tulikuuma veega, kuivata ära ning pane kuum moos sisse. Keera kaas peale ning aseta purgid tagurpidi lauale jahtuma. Kui moos on jahtunud vii moosid sahvrisse või keldrisse ning lase talv läbi head maitsta, kuigi noh sellest kogusest saab neli keskmist purgi täit, niiet küllap neid eriti kauaks ei jätku ;)


No comments:

Post a Comment