Sunday, November 23, 2014

Kohupiimakorbid

Lapsepõlvest minu ühed lemmikud, aga miskipärast pole kunagi neid kodus tehtud, ikka sai poest ostetud ning nüüd tuligi mul üks päev täiesti lambist idee, et teeks korpe. Meil on päris õiget talukohupiima ka kodus tihti, niiet mõeldud tehtud. Pluss teadsin, et vanaisa selle toidu üle eriti õnnelik :) Uskuge enda korbid kardemoniga on ikka palju paremad kui poeplönnid, isegi kui need esimene kord nii korralikud välja ei näe. Selle retsepti puhul sain nii nunnu kiidu ka, et vahet pole mis retsepti ette võtan, tuleb kohe esimesel korral välja. Niiii armas, aitäh! :) Antud retseptist tuleb siis umbes 20 korpi.
Vaja läheb:
Taigen:
5 dl piima
50 g pärmi
2 tl soola
2 dl suhkrut
1 muna
14-18 dl nisujahu
1 sl kardemoni
150 - 250 g margariini
Täidis:
250 g kohupiima
1 muna
1 munakollane
1 sl hapukoort
1 tl vanillisuhkrut
2 sl suhkrut
1 sl sidrunimahla
1 dl rosinaid
Määrimiseks 1 muna

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, kergelt lahtiklopitud muna, kardemon ja pool jahust. Klopi puulusikaga. Sega taina hulka ülejäänud jahu ja pehme margariin. Lase kerkida kahekordseks. 
Samal ajal sega täidiseained. Vormi tainast väikesed pallikesed ja tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. 
Kui saiad on kerkinud, vajuta klaasi põhjaga nende keskele süvendid. Pane süvendisse täidis. 
Määri tainaääred munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 15 minutit.

No comments:

Post a Comment