Sunday, November 9, 2014

Tumeda šokolaadikorvid vaarika-mustsõstravahuga

Pean mainima, et jätkuvalt ma kardan želatiini. Suvel katsetasin tarretisepõhist asja, aga ise želatiiniga nullist teha. Onu nägi aga seda retsepti ja ütles, et tavai tee ära :D Eks sellega veel väga palju õppida, aga noh julge hundirind on rasvane ja need tulid tõesti imeliselt välja, plaanin neid veel erinevate maitsete ja šokolaadidega katsetada :P Need tunduvad keerulisemad kui tegelikult on, ausalt :) Antud kogusest tuleb umbes 20tk, kui on pisemad muffinivormid.

Vaja läheb:

Korvid:
200g tumedat šokolaadi

Täidis:
200ml mustsõstrasiirupit
100ml keedetud ja toatemperatuurini jahutatud vett
15g želatiini

Sulata šokolaad nõrgal tulel. Määri pabervormi sisekülg või silikoonivormi (mina kasutasingi silikoonvorme nt)šokolaadiga ja jäta kõvastuma(NB! Kui esimene šokolaadikiht on kõva, vaadake, kas kuskilt kumab heledamaid kohti, soovitan kindlasti mitu kihti šokolaadi panna, et oleks paksem kiht ja vormist pärast parem käte saada. Nagu pildilt näete panin osad tagurpidi, et näeksite kui tumedad ja paks šokolaadikiht), soovitan panna lausa külmkappi. Vala želatiinile vesi ja paisuta umbes 30 minutit. Siis lahusta želatiin veevannil ja vala läbi sõela mustsõstrasiirupile ning sega. Kui želatiini-siirupisegu on jahtunud, mikserda see vahule(see võtab umbes 10-15min). Kuhja vaht šokolaadikorvikestesse. Pane šokolaadikorvikesed külmkappi mõneks tunniks. Kui korvikesed ja vaht on kõvad, eemalda ettevaatlikult vormidest. Kaunista maiustused nii kuidas soovid. Mina kasutasin marju, apelsini, kookost ja nonparelle :) Imeilusad maiustused, mis sobivad ka miks mitte kingituseks ;)

No comments:

Post a Comment