Thursday, November 20, 2014

Porgandi, ingveri ja apelsini püreesupp

No vot nüüd pean küll tunnistama, et seda retsepti olen piilunud juba paar aastakest ning sõbranna jõudis isegi selle enne ära proovida, aga no ütleme nii, et parem hilja kui mitte kunagi. Ma ei ole eriti püreesuppide tegemise mõttest vaimustuses olnud, aga sellised sepikukuubikud peal on täitsa okei :) Pluss see maitse ei olnud üldse imelik(nii nagu kartsin), lihtsalt minu jaoks ongi rohkem asi selles, et pean rohkem püreesuppidega end harjutama. Igatahes selline tõeline vitamiinipomm, niiet proovige! ;) Kindlasti leidub seltskonnas, kes seda jumaldavad ja need kes ei vaimustu püreesuppidest, aga tasub tõesti proovida. Antud kogus on kuuele :)

1050 g porgandeid
3 kartulit
1.5 Sibulat (hakitud)
4.5 küünt küüslauku
4.5 cm jupp ingverit (puhastatud ja riivitud)
50g võid
6 dl kanapuljongit (või köögiviljapuljongit)

3 apelsini
soola, pipart
peterselli

Sulata potis või, prae seal kergelt sibul, küüslauk, ingver – kindlasti ära pruunista. Mõne aja pärast lisa porgandid, kartulid, keeruta veel veidi või sees. Siis pigista üks apelsin tilgatumaks potti. Lisa valmis keedetud puljong, nii et aedviljad oleks parasjagu kaetud. Keeda nõrgal tulel kõik mõnusasti pehmeks. Vala osa puljongist kaussi ootama, et saaks hiljem konsistentsi timmida. Lisa teised apelsinid ja püreesta. Kes himustab veidike liha, säristab endale peekonikrõpsud supi peale. Kes mitte, puistab lahkelt krutoone, juustu, või sees praetud värskeid ürte, salveid või basiilikut. Sool-pipar veskist otse taldrikusse. Mina siis tegingi endale ise krõmpsuvad kuubikud peale-sepikule juustuviil peale ja ahju ning mingi värske ürdi nn tutsakas peab ju ka keskel olema ;)

No comments:

Post a Comment