Sunday, November 23, 2014

Spinati-fetapirukas

Seda retsepti olen näinud kokasaadetes mitmetel kujudel ning nüüd nii umbes mälujärgi mõtlesin selle ikka ära proovida. Ise pole enne spinatiga midagi teinud, niiet ei uskunud, et eriti maitsev, aga no see oli megahea :P 

Vaja läheb:
500g lehttaigent

500g kohupiima või kodujuustu
200g fetajuustu
3 muna
150 g spinatit
70g seesamiseemneid
150 g juustu
soola,pipart
cayenne pipart

Kõige pealt pane ahi 220 kraadi peale sooja. Siis võta kandiline vorm ja vooderda küpsetuspaberiga. Suru ühtlaselt vomi lehttaigen, see on piruka põhjaks. Torgi taignasse kahvliga auke, et ühtlaselt küpseks, eelküpseta u 7 minutit. Rösti seesamiseemned ja umbes 30 sek lase spinatil küpseda. Katte valmistamine imelihtne, lihtsalt segada kõik kattematerjalid kokku(kohupiim, feta, muna, spinat, seesamiseemned). Veidi lisada pipart ja cayenne pipart, kui soovi siis panna soola, aga enam tegelikult ei vaja, sest feta juba niigi soolane. Eelküpsetatud põhjale valada segu, lasta umbes viisteist minutit küpseda(kuni pole veel kuldseks muutunud aga hakkab juba küpseks saama, lisada peale juust(vahet pole, kas riivitult või lehtedena nagu ma seekord panin), küpsetada kuni kuldpruun ja head isu :) Sobib serveerimiseks nii soojalt kui külmalt, kuigi soojalt muidugi parem :)

No comments:

Post a Comment