Sunday, November 9, 2014

Kohvis hautatud veiseliha


Pean tunnistama, et ei ole eriline loomaliha sööja, meie pere laual on ikka kas siga või kana, aga kui seda huvitavat retsepti nägin siis teadsin, et tahan seda proovida. Mõeldud-tehtud ning üldse ei kahetse. See tõeliselt huvitav, mõnus ja rammus retsept! :) Antud kogus sobib umbes kuuele inimesele(suht massiivne kogus, niiet mina tegin sujuvalt paralleelselt kahe panniga :D). Juurde sobib omal valikul salat ja lisand. Mina proovisin seda riisiga ja kapsa-porrusalatiga ning olin tõeliselt rahul tulemiga! Head katsetamist! ;)

Vaja läheb:
1kg veiseliha
4spl õli
1spl võid
400ml vett
soola,pipart
värskeid petersellilehti
4 sibulat
2spl jahu
200ml kanget kohvi
100ml rõõska koort

Panna pann sooja ning lisada õli ja või. Eemalda veiseliha lõigult esmalt kelmed, siis lõigata ristikiudu umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning vasardada õhemaks. Seejärel pruunistada lihalõigud kummaltki poolt kuumas õlis. Pruunistatud poolt maitsestada soola ja pipraga. Lisa hakitud sibul, prae veel veidi ning vala pannile kohv ja vesi. Hauta liha tasasel tulel pehmeks. Lisa vähese külma veega segatud jahu ja koor, hauta veel umbes pool tundi, kuni liha on valmis ning lõpuks maitsestada värske peterselliga, kaunistuseks ka paras peotäis peterselli.

No comments:

Post a Comment