Wednesday, July 22, 2015

Banaani-kohvikeeks

Jap, retsept, mida ei oleks eelmine aasta samal ajal suu sissegi võtnud. Nimelt ma ei söönud ei banaane ega joonud kohvi :D Nüüd aga leian end tihti olukorrast, et on kodus liiga kaua seisnud banaanid. Muideks, nende pruunide täppidega on need kõige paremad, ei tasu neid karta, veel hullem ära visata! Aga noh kuna mina söön banaani tihti vahepalana, mida haaran trenni kaasa, et pärast süüa ja neid plekkidega eriti transportida ei saa(sest siis oleks terve kott banaanipüreed täis), siis tuleb leida ka neile kasutust. Antud retsepti sai proovitud emme sünnipäevaks :)

Vaja läheb:
  • 150 g toasooja võid
  • 3 dl suhkrut
  • 2 tk muna
  • 5 dl täisteranisujahu 
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 - 3 tk küpset keskmise suurusega banaani
  • 0,5 dl kanget külma kohvi
Määri 26 cm rõngasvorm või suurem piklik keeksivorm võiga. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Jätka vahustamist, kuni kogu segu on õhuline. Sega eraldi kausis täisteranisujahu sooda(ole soodaga ettevaatlik, et segaksid korralikult ja et seda ei saaks liiga palju!) ja küpsetuspulbriga. Suru banaanid kahvliga püreeks, lisa koos kohvi ja kuivaineseguga ülejäänud tainale. Sega ühtlaseks (ära enam vahusta!) Kalla tainas ettevalmistatud vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45-60 minutit (küpsemisaeg sõltub vormi suurusest). Lase keeksil enne serveerimist jahtuda.
Pilt on niru(natuke pimedas ja teloga tehtud pilt), aga tegelikult oli hea keeks, proovige ;)

No comments:

Post a Comment