Monday, July 27, 2015

Kookosene kikerhernepasta

Selle retsepti otsa komistades tundus see lihtsalt midagi nii teistsugust ja kummalist kooslust, et tahtsin proovida. Lõpuks proovisin ära ja täitsa tavaline pasta. Koostisosad tunduvad kummalised, aga ütleks, et vägagi neutraalne pasta, niiet proovige, ei tasu karta ;) Üks mõnus kerge värske salat juurde ja superluks! Sorry, et pildistamine tuli alles siis meelde kui nn jäägid veel alles olid ja juba karpi pandud, et järgmine päev tööle kaasa võtta :)

Vaja läheb:
3 spl õli
500g täisterapastat
1,5l keevat vett
1,5tl soola
400ml kookospiima
400g kikerherneste konserv
3 spl sojakastet
ühe sidruni riivitud koor
2 spl sidrunimahla
jahvatatud musta pipart
pitsamaitseainet

Aja pott kuumaks ja vala sinna õli. Lisa peeneks hakitud sibul, soola ja maitse järgi pipart. Prae sibul kuldseks ja lisa vesi ning pasta. Kui pasta hakkab juba pehmemaks keema lisa kookospiim, kurnatud kikerherned, sidruni mahl ja riivitud sidruni koor. Keeda kuni pasta on pehme, lisa sojakaste. Kui ei soovi nii vedelat ja kreemist pastat, siis laske veidi seista ning sel juhul tõmbab veel vedelikku rohkem sisse.

No comments:

Post a Comment