Wednesday, July 22, 2015

Tsitruse-kookosekook

See on lihtsalt taevalik kook! Ausalt ka! Pole liiga imal vms, niiet maitseb ka kindlasti neile, kes muidu suured koogisõbrad ja magusasõbrad pole. Lihtsalt sulas suus ja ei jõua ära oodata, et oleks veel põhjust seda kooki teha ;) 

Vaja läheb:

Põhi:
100g kookoshelbeid
50g mandleid
100g datleid
50g kookosrasva

Kate:
400ml kookospiima
poole apelsini mahl
1 laimi mahl
mõned tilgad vaniljeessentsi
2-3 tl mett
1 sl želatiini
pisut apelsini ja laimi riivitud koort

Surista köögikombainis kookoshelbed ja mandlid ühtlaseks puruks. Lisa kergelt hakitud datlid ja lõpuks kookosrasv. Suru saadud mass lahtikäivasse ümmargusse vormi. Küpseta 175 kraadises eelsoojendatud ahjus u 15min või kuni segu hakkab helepruuni tooni võtma.
Täidise jaoks kuumuta kookospiima, tsitruste mahla, mett ja vaniljeessentsi u 5 minutit. Lase jahtuda, kuni vedelik on leide. Lisa želatiinile 5sl külma vett ja lase paisuda. Kuumuta segu veevannil, kuni tekib ühtlane vedelik. Kurna kookospiimasegu ja lisa sellele segades želatiinivedelik. Kata koogivorm alt toidukilega, et võimalikku lekkimist vältida. Vala kookossegu jahtunud taignapõhjale ja riivi peale apelsini- ja laimikoort. Lase külmkapist taheneda vähemalt neli tundi ja ongi valmis ülihea tort ;)

No comments:

Post a Comment