Saturday, October 31, 2015

Õuna-pirnitšatni

Miks peab õuntest ainult magusaid moose tegema? Viimasel ajal meeldib toidu puhul just eriti teistsuguseid maitseid proovida, niiet mõtlesin, et miks mitte midagi sellist. See sobib suurepäraselt kanaliha kõrvale, sealiha kõrvale ja isegi kala. Proovige ja ei kahetse! Ei pea sööma ainult verivorsti pohlamoosiga! ;)

Vaja läheb:
700-800g pirne
300g õunu
2 sidrunit
1,5tl kaneeli
1tl jahvatatud ingverit
1,5tl rohelist pipart

Pese ning koori õunad ja pirnid, haki kuubikuteks. Vala paksupõhjalisse potti veidi vett. Lisa sinna õuna- ja pirnitükid ning pane madala temperatuuriga keema. Pese sidrunid. Riivi peene riiviga sidrunikoore kollane osa ja pigist välja mahl. Lisa need puuviljadele ja kuumuta tasasel tulel umbes 15-20 minutit, kuni moos on rohkem kokku keenud. Lõpupoole lisa jahvatatud või uhmriga peenestatud roheline pipar. Pane tšatni kuumalt purkidesse ja sulge tugevalt kaaned.

No comments:

Post a Comment