Saturday, October 31, 2015

Tervislik nussa ehk õunamoos toorkakaoga

Kes meist ei armasta nutellat või nussat? Või noh, kes ei armastaks siis šokolaadi? :D See retsept ongi just neile, kes tahaksid neid süüa, aga erinevatel põhjustel ei saa seda teha. See retsept on kordades tervislikum, isegi võib öelda, et kui kui kasutada naturaalset toorkakaod ja imelisi oma aia õunu, siis täitsa kasulik ;)
See retsept on päris pisikesele kogusele, sest alustuseks soovitan prooviks teha natuke. See on imeline asi, aga võib-olla mõne jaoks liiga intensiivne. Oleneb kui tugeva maitsega on kakao, aga no minul oli ikka päris ehtne, seega tuli minul päris šokolaadine, niiet pannes teelusikatäis seda nussat pudrule, on isegi šokohooliku šokolaadivajadus saadud :)


Vaja läheb:
* 500 g puhastatud õunu 
* 100 - 150 g suhkrut 
* 10 g kakaod (maitse järgi) 
* vaniljet 
* 40 g võid 

Tükelda õunad. Lisa suhkur. Keeda. Lisa vanilje, kakao ning või. Keeda veel veidi aega. Saumikserda saumiksriga ühtlaseks massiks. Pane steriliseeritud purkidesse ning sule õhukindlalt. Kakaod võib rohkem ka panna. 

No comments:

Post a Comment