Sunday, February 16, 2014

Kerge lõuna pluss üks hea nipike! ;)



See on üks imekerge lõuna, mis on tervislik, kiire ja lihtne valmistada ning maitsev! :) Antud retsept on seitsmele inimesele.

Vaja läheb:
pikk prantsuse sai (boguette)
üks jääsalatipea
pool lehtsalati potikest(see, mida poes müüakse. Eks igal ühel kodus ole individuaalse suurusega lehtsalati potikesed;) )
4 suurt tomatit
pool kurki
7 viilu sinki
7 muna
500g riisisuitsukala salatit (kiiremal puhul ostke poest, ent samas kui sünnipäev olnud ja ülejäänud sobivad mis tahes nn salatijäägid)
soola, pipart, õli, äädikat, basiilikut

Kõigepealt pange munad keema. Mina tegin sellised 6-7 minuti munad, aga eks igaüks ise teab, milline talle enim sümpatiseerib. Nii, siis võtke pikk prantsuse sai. Mind isiklikult panigi seda lõunat tegema see, et koju oli ostetud see, aga juba seisma jäänud ning kõva. Kuna meil on suur pere ka siis lihtsalt võikuks näis mõtetu teha ning nii saigi selline salatiga korralik lõuna sellest. Kui teil ei õnnestu ka saada värsket ja pehmet prantsuse saia, siis kasutage ka seda nippi nagu mina- lõigake see seitsmeks, seejärel võtke küpsetuspaberit, kastke märjaks(siis saate paremini vormida pluss teeb saia uuesti värskeks) ning mätsige sai selle sisse. Laske ahjus umbes 5minutit olla ning ongi nagu värske ahjust tulnud sai! Imeline nipp, mille kokasaatest kõrva taha olen pannud! Üldse kasutan seda palju, et teen küpsetuspaberi esmalt märjaks ja siis panen vormi, siis parem modelleerida seda. Nii ja nüüd ongi ainult hakkimise ja kokku panemise vaev. Lõigake need 7 saiatükki pooleks, pange vahele lehtsalat ning suitsukalasalat. Nüüd pange taldrikule tükeldatud jääsalat, kurk ja tomat. Igale taldrikule tükeldage üks muna ja singiviil ka. Maitsestage soola ja pipraga. Juurde sobib majonees, küüslaugu kaste või mis iganes soovite. Mina tegin 1tl soola, 1tl pipra, 2tl basiiliku, 5spl õli ja 1spl valgeveiniäädika kastme. Head isu! :)

No comments:

Post a Comment