Monday, February 24, 2014

Tõeline Eesti magustoit

Olen ammu mõelnud midagi sellist talupojamagustoidulaadset asja teha ning samas kamavahtu. Nüüd vabariigi aastapäeva puhul ühendasin siis need kaks ja ideaalne tulemus! Imelihtne teha ja imemaitsev! Miks jännata kogu aeg mingite kookidega, kui on olemas nii lihtsaid asju, mis on samas veel maitsvamad isegi kohati?:) Proovige te ei kahetse ning igaüks võib ju enda maitse järgi kohandada. Sellest retseptist saab 12 parajat portsu.





Vaja läheb:
400ml vahukoort
1 tore maitsestamata ja rasvata kohupiimapastat
1spl vaniljesuhkrut
6spl suhkurt
2spl kama
125g mustsõstramoosi
pool musta leiba
peotäis (külmutatud) mustsõstraid kaunistuseks

Vahustage vahukoor 4spl suhkruga ning vaniljesuhkruga. Lisada kama ja kohupiimapasta ning vahustada veel natuke. Riivida must leib ning panna ahjuplaadile, peale panna veidi suhkurt, et karamellistuks. Lasta 200 kraadises ahjus küpseda umbes viis minutit, nii kaua kuni suhkur karamellistub ja leib muutub krõbedaks. Samal ajal võite juba panna kamakreemi serveerimisnõude põhja, igasse 1spl kreemi, siis 1tl mustsõstramoosi ning järgmine kiht olekski musta leiba, uuesti mustsõstramoos, kamakreem, leib, mustsõstramoos, kama ning täpp "i-le" mõni mustsõstar. Sobib serveerida kohe ning ka mõne tunni pärast.

No comments:

Post a Comment