Monday, February 24, 2014

Kodune rosolje

Olen lapsest saati rosoljet armastanud. Kodus oleme teinud ikka kartulisalati, makaronisalati või riisisalatit ning mingi hirm on olnud rosolje tegemise ees, aga see kord otsustasime vabariigi aastapäevaks teha selle suurtüki ära. Üldse ei kahetse! Väga mõnus ja hea tuli välja. Ei imesta kui suguvõsa sünnipäevalaudadel hakkab see teisi salateid välja vahetama :) Antud retseptist saate mõnusa suure potitäie salatit, niiet kogu suguvõsa saate söödetud;)





Vaja läheb:
15 kartulit
5porgandit
2sibulat
400g marineeritud kurki
karp heeringafileed õlis
400g keedupeeti
5muna
1kg hapukoort
500ml majoneesi
soola

Keetke porgandid ja kartul soolaga, kindlasti koorega! Keedke ka munad. Laske jahtuda. Samal ajal võite tegeleda ülejäänud komponentidega, kuni porgandid, kartulid ja munad jahtuvad. Koorige sibulad ja hakkige, tükeldage peet, heeringas ja marineeritud kurgid. Siis saate ka porgandid, kartulid ja munad koorida ning tükeldada. Pange kõik suurde kaussi või potti kokku, lisage majonees ja hapukoor ning maitsestage soolaga. Oleks hea, kui lasete veidi seista külmas ning siis serveerite, maitsed tulevad nii paremini esile. Head isu!

1 comment: