See on retsept, mille juurde viis jällegi mind sõbranna ning no need on lihtsalt vapustavad! Kui teha creme brülee vormidega, siis peaks tulema kuus vulkaani, aga muffinivormide puhul rohkem.
170 g tumedat šokolaadi
150 g võid
160 g suhkrut
75 g nisujahu
4 suurt muna
Määri vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit. Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, kui teed creme brülee vormides, aga kui teed muffinivormides(milles saab ka väga edukalt teha ja meie tegime), siis kulub 5-7 minutit. Kindlasti ei tasu küpsetada rohkem, sest siis tulevad lihtsalt muffinid ja nn sulanud laavat seal sees pole. Isegi minu pildil on seda laavat liiga vähe, võiks rohkem:) Kindlasti oleneb see kõik aga ahjust, niiet proovige ja katsetage:) Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.
No comments:
Post a Comment