Sunday, February 16, 2014

Šokolaadivulkaanid

See on retsept, mille juurde viis jällegi mind sõbranna ning no need on lihtsalt vapustavad! Kui teha creme brülee vormidega, siis peaks tulema kuus vulkaani, aga muffinivormide puhul rohkem.
  • 170 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid
  • 160 g suhkrut
  • 75 g nisujahu
  • 4 suurt muna
Määri vormid hoolikalt võiga ning puista kakaopulbriga üle. Pane kõrvale. Sulata šokolaad ja või väikeses potis. Tõsta pott tulelt. Klopi munad suhkruga kohevaks. Lisa sulašokolaadi-või segu ning vahusta elektrimikseriga veel 5 minutit.
Sõelu juurde jahu ja vahusta veel 2 minutit. Kalla segu ettevalmistet vormidesse. Küpseta 180kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, kui teed creme brülee vormides, aga kui teed muffinivormides(milles saab ka väga edukalt teha ja meie tegime), siis kulub 5-7 minutit. Kindlasti ei tasu küpsetada rohkem, sest siis tulevad lihtsalt muffinid ja nn sulanud laavat seal sees pole. Isegi minu pildil on seda laavat liiga vähe, võiks rohkem:) Kindlasti oleneb see kõik aga ahjust, niiet proovige ja katsetage:) Kummuta taldrikule ning serveeri kohe. Peale võid puistada tuhksuhkrut, kõrvale sobib veidi pehme vaniljejäätis.

Suus sulavad! 

No comments:

Post a Comment