Sunday, February 23, 2014

Suurepärane pikkpoiss!

See on üks retsept, mis on lihtsalt vapustav! Järgmine kord panen lihtsalt tunduvalt vähem tšillit või see sobib ka ilma :) Need porgandid on kõige paremad, mida ma kunagi söönud olen!!! Selle juurde sobib lisandiks nii kartul, riis kui pasta. Algse retsepti juurde soovitati spagette. Proovige, te ei kahetse!

Vaja läheb:
3 suuremat porgandit
rapsiõli või oliiviõli
100g sepikut
500g hakkliha (eriti hea oleks, kui oleks sea- ja loomalihaga pooleks)
3tl kuivatatud punet
50g fetajuustu
1 suur muna
3 värsket tšillit
1 sibul
3 küüslaugu küünt
700ml tomatipastat (soovitaks isegi purustatud tomateid rohkem)
30g juustu

Pange ahi 200 kraadi juurde. Koorige porgandid ning lõigake pikuti neljaks(või kui on suuremad porgandid võib ka kuni kaheksaks). Pange ahjuplaadile, valige üle õliga ning maitsestage 1tl kuivatatud punega. Küpsetage 10 minutit. Samal ajal pudistage sepik, siis segage käsitsi hakkliha, muna, feta juust, 1tl punega, meresoola ja pipraga. Võtke ahjust välja porgandid, lükake ahjuplaadi mõlemasse äärde ning keskele tehke pikkpoiss. Pange uuesti ahju 25 minutiks. Samal ajal hakkige tšilli, sibul ja küüslauk, pruunistage pannil. Lisage tomatipasta ja pune. Laske madalal tulel podiseda, kuni pikkpoiss 25 minutit ahjus olnud. Seejärel lükake porgandid ühte nurka ning äärtesse valage tomatipasta kaste, pikkpoisi peale pange juust (ning soovikorral basiilikut). Laske küpseda veel 5-10 minutit(nii kaua, kuni juust kuldpruun ja kaste podiseb). Samal ajal valmistage kõrvale endale sobiv lisand ning head isu ühe mõnusa vürtsika suutäiega! ;)

No comments:

Post a Comment