Sunday, February 16, 2014

Õunad iirisekastmes


Kuna ise eriti õunasõber ei ole, siis selles olin ka skeptiline, aga kuna täditütar kiitis seda taevani, siis otsustasin seda ikka proovida. Päris maitsvad, aga no ütleme nii, et see on ikka korralik suhkrupomm :) Ühe inimese kohta kaks õunapoolikut on rohkemgi kui küll ja selle kõrval mahe ja külm vaniljejäätis on lausa kohustuslik! :)  See on imelihtne retsept, aga see sobib ka miks mitte pidulauale.
  • 6 suurt õuna
  • Iirisekate:
    • 50 g mandlilaaste
    • 50 g magedat võid
    • 2 dl fariinsuhkrut
    • 1 sl kartulitärklist
    • 2 dl 35% rõõska koort
  • Serveerimiseks:
    • vanillijäätist
Koori ja poolita õunad(koduaia õunad võib koorimata jätta), eemalda seemnekoda. Laota õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool. Sega ülejäänud ained potis, kuumuta keemiseni ning vala õuntele. Küpseta 200kraadise ahju keskosas umbes 20 minutit, kuni õunad on pehmed. Lase enne serveerimist veidi jahtuda, kõrvale paku pehmet vanillijäätist.

No comments:

Post a Comment