Friday, February 7, 2014

Lasanje

Tegin siis elus teist korda lasanjet ning arvan, et hakkan nüüd seda palju tihedamini tegema, pluss on varnas üks väga vinge ja omamoodi lasanjeretsept, mis vajab tegemist :) See on siis paras ports umbes kaheksale inimesele. Lasanjet on üks toitudest, mida oleks eriti hea kellegiga koos teha, sest valget kastet nii kindlasti parem teha. Aga muidugi minu arust kogu aeg kellegiga koos tore kokata, kõhutäis nalja on ka lisaks toidule garanteeritud;)Vaja läheb:
500 g lasanjeplaate
3 dl peale puistamiseks riivjuustu
Kaste:
500 g hakkliha
2 sibulat
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 dl puljongit (vajadusel)
Valge kaste:
2 spl jahu
100 g võid
5 dl piima
2 dl riivitud juustu
soola, pipart, muskaati, punet
1. Hakkliha pruunistatakse ja küpsetatakse, lisatakse küpsetatud sibul, küüslauk, tomatipasta ja vajadusel puljong. Hautatakse 5-7 minutit.
2. Sulata väiksemas potis või, lisa jahu(sõelu) ja sega hästi vispliga läbi samal ajal(vot siin olekski hea, kui üks sõeluks ja teine segaks). Lisa kuum piim ja sega pidevalt, kuni kaste pakseneb. Võta nõu tulelt ja lisa riivjuust. Maitsesta soola ja muskaatpähkliga.
4. Õliga määritud ahjuvormi pane kiht plaate(kuus tükki üks kiht, siis tuleb kaks valge kastme kihti ja kaks hakkliha kihti), selle peale tõsta bolognese-kaste, siis säti sellele kihile jälle lasanjeplaadid (tihedalt üksteise kõrvale). Seejärel pannakse jälle kiht kastet jne.
5. Kõige pealmiseks kihiks peaks jääma valge kaste.
6. Küpsetatakse 175 ºC juures 45-50 minutit.10 minutit enne lasanje valmimist raputa roog üle riivjuustuuga ja küpseta kuldselt pruuniks.


Lõpptulemus :)
Viimistlus sõbranna poolt :)
Enne ahjuminekut (riivjuust raputatakse peale hiljem)

No comments:

Post a Comment