Sunday, January 27, 2013

Imehea tomatipirukas!

Üks väga mõnus ja kerge pirukas. Suus sulav!

Põhi:
3dl nisujahu
100g võid
1 muna
1 sl külma vett
näpuotsatäis soola

Täidis:

2 muna
1 tl soola
5sl hapukoort
350g kodujuustu
500g kirsstomateid
100g riivitud juustu(mozarellat)
punet või basiilikut
pipart

Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Haki jahu ja külm või purutaoliseks massiks suure kööginoaga või sega köögikombainis. Lisa muna, sool ja vesi,sega ühtlaseks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks klopi munad lahti. Lisa sool ja hapukoor, sega hulka kodujuust. Vala segu tainale ning puista üle riivitud juustuga.Poolita tomatid ja laota segule Maitsesta soola, pipra ja pune/basiilikuga. Küpseta ahjus 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldkollane. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

Mina tegi kõrvale tavalise porgandisalati ka, et oleks tervislik ning korralikult kõhtutäitev söömaaeg ka :)


No comments:

Post a Comment