Sunday, January 13, 2013

Punasesõstra maitselised tuuletaskud


Ühd väga mõnusad asjad, olen kunagi ammu teinud eelnevalt tuuletaskuid koolis, aga see ka kõik, niiet kodus tegin esimest korda keedutaigent ja taskud jäid veidi lamedad, kuna jahu jäi veidi vähem kui oleks pidanud(uskumatu, aga tõsi, kokkamisepäeva lõpuks sai jahu lihtsalt füüsiliselt otsa:D). Aga ikka olid megahead, ja tõesti eelistan kümmekorda kümme neid tavalistele tuuletaskuid, sest sõstramaitse andis mõnusat hapusust ja polnud nii imalad. Superr!!Vabandan jama pildi pärast, telefonikvaliteet.

Taigen:
3dl vett
100g võid või margariini
2 dl jahu
3 muna

Täidis:
2dl vahukoort
3dl punaseid sõstraid
2-3 sl suhkurt

*Aja vesi potis keema ja lisa või, lase see sulada ja aja uuesti keema.
*Lisada pidevalt puukahvliga segades ühtlase joana jahu. Sega tugevalt kuni taigen tuleb poti küljest lahti. Ära kuumuta liiga palju, et rasv massist ei eralduks.
*Tõsta pott natukeseks ajaks pliidi kõrvale jahutma.
*Lisa ükshaaval munad, vahepeal taigent tugevasti segades. Sega iga muna järel vähemalt 5minutit, siis saad õhulise taigna. See on seda väärt, päriselt!
*Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja tee sellele tordipritsiga taignast paraja suurusega "tutsakud". Küseta ahjus 25-35 minutit 200kraadises kuumuses ahju alaosas.
*Ära ava ahju ust esimese 15minuti jooksul, et taskud kokku ei vajuks. Võta välja ja pane restile jahtuma, kui õhk pääseb liikuma nii alt kui ülevalt, on parem!
*Purusta saumikseriga ja lisa marjapüreele maitse järgi suhkurt. Vahusta koor ja sega marjapüreega, ettevaatlikult alt üles.
*Lõika jahtunud kõpsetised pooleks ja alumisele poolele pane lusika või tordipritsi abil sõstra-vahukoor. Täidise peale pane tuuletaskute ülemine pool. Mina näiteks ei pidanudki pealt täitsa ära lõikama, vaid piisas ainult ava tegemisest, et sisse panna täidist, minu arust nii mugavam.

No comments:

Post a Comment