Monday, January 28, 2013

Jogurti-purukook

See on üks imehea ja samas lihtne kook, mille ained peaksid igalühel külmkapist võtta olema ja hea kiire päästerõngas ootamatute külaliste jaoks :) Mõnus mahe, kerge kook, meenutab veidi kohupiimakooki. Mina lisasin vaniljesuhkurt ja kookost ise retseptile, siis minu arust huvitavam maitse, aga võib need ka ära jätta ja klassika teha :)

Purutaigen:

150 g võid
1,5 dl suhkurt
3 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit

Jogurtitäidis:
5muna
1,5 dl suhkurt
600g maitsestmata jogurtit
1tl riivitud sidrunikoort
2spl kookoshelbeid
1tl vaniljesuhkurt


Lõika külm või kuuma vette kastetud noaga tükikesteks või ning kalla nende peale küpsetuspulbri ja suhkruga segatud jahu. Töötle ained mikseri tainakonksudega ühtlaselt sõmeraks ja pane külma. Mikserda toasoojad munad suhkruga väga kohevaks valkjaks vahuks, milleks kulub ka võimsa mikseriga vähemalt 5 minutit. Kalla vaht maitseainetega segatud jogurti peale ja tõsta alt ülespoole segamini. Pane pehme võiga määritud ja riivsaiaga üleriputatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja kolmandik purutainast, selle peale pool täidisest. Korda sama tegevust veel kord, kata teine täidisekiht ülejäänud purutainaga. Küpseta ahju
 keskosas 200° juures 40–50 minutit, lõpu poole võid vormi liigse pruunistumise vältimiseks katta lahtise fooliumitükiga. Soovitan tõesti, sest endal läks ka natuke liiga pruuniks! :( Lase koos vormiga restil tund aega jahtuda. Eemalda vormi serv, lase täielikult jahtuda ning pane serv uuesti ümber. Hoia toatemperatuuril järgmise päevani, et kook saavutaks täiusliku maitse.

No comments:

Post a Comment